Johanna Sjöö tror att sociala kanaler försvårar dagens förhållanden.
1 av 3
Johanna Sjöö tror att sociala kanaler försvårar dagens förhållanden. - Foto: privat/TT
Johanna Sjöö.
2 av 3
Johanna Sjöö. - Foto: privat
Kan vi motstå otrohet 2015?
3 av 3
Kan vi motstå otrohet 2015? - Foto: AP

Går det att ha ett förhållande 2015?

Johanna Sjöö: "Det jag inte vet om, gör ingen skada. Men jag skulle såklart inte tolerera att någon är otrogen mot mig!"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Johanna Sjöö är 18 år och bor i Karlstad där hon jobbar som moderedaktör för Metro Värmland.

Besök hennes blogg här.

Jag är verkligen mot otrohet till 100 procent. Jag skulle aldrig välja att vara otrogen och inte heller vilja gå in och förstöra ett förhållande, om jag visste om att det fanns ett. Sen är det upp till alla andra vad de väljer att göra. Just nu är jag så singel som jag kan bli eftersom jag inte vågar gå in i ett förhållande. Det finns så mycket lögner överallt. Det blir inget förhållande för mig tills någon har övertygat mig tillräckligt.

Vi om vänsterprasslande var dag. Den första frågan är ju var man ska dra gränsen för otrohet. Är det vid sms, kroppslig kontakt, vissa aktiviteter i sängen – eller räcker det med att man har någon annan än sin partner i tankarna?

Det är svårt i dagens samhälle att kunna lita på sin partner till fullo. För vem har inte någon gång velat kolla upp sms och Facebook-meddelande? Man håller koll på vad hen like'ar på Instagram och Twitter, och kanske dyker det upp lite likeade bilder som man absolut inte vill se.

Man reser kors och tvärs på resor, jobbar lite var som helst och knyter nya kontakter. Nya kontakter som kanske får en att vara otrogen. Alla lever ett socialt liv med sin mobil i handen där det mesta handlar om hur tillgänglig man ska kunna vara dygnet runt. Även om man tillbringar tid varje dag tillsammans med sin partner kanske hen har tankarna på helt andra saker.

Jag brukar inte vilja hålla koll på vad som händer eller vad någon annan gör. För om det skulle dyka upp något så vill jag helst inte se det alls, eftersom jag skulle lita på den som är min partner. Det jag inte vet om, gör ingen skada. Men jag skulle såklart inte tolerera att någon är otrogen mot mig!

Det är inte som förr, när man inte hade telefonen i handen dygnet runt. Otrohet har skett i alla tider men vad är det som gör att vi fortsätter att tänja på gränserna. Vad är det som gör att vi skickar de utmanande sms:en, avklädda bilderna, träffar personer i smyg och helt enkelt är otrogna mot våra partners. Varför vill man utmana något som faktiskt är bra?

Min slutgiltiga fråga är: Går det att ha ett förhållande år 2015? Utan några störningar av alla sociala kanaler. Om ja, grattis till er! Ni har hittat kärleken och en person att lita på, för tillit är a och o i ett förhållande.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.