Min portfölj och framtidsplaner

Det finns inget rätt eller fel gällande investeringar på börsen men i detta inlägg avslöjar jag hur jag själv har resonerat kring uppbyggnad av min portfölj. Snälla, kopiera inte min portfölj utan hitta din egen strategi som passar dig. Du kan se detta som en inspiration, inte som finansiell rådgivning.

Fonder

Tiden är en bristvara och därför består majoriteten av min portfölj av fonder. Min målsättning under 2023 är att min portfölj ska bestå av minst 50 % fonder. Som ni ser utgör majoriteten av min portfölj indexfonder med en krydda av aktivt förvaltade branschfonder. Indexfonder är billiga och här får jag en väldigt fin riskspridning som utgör själva basen i mina investeringar.

Investmentbolag

Nästa del i portföljen är mina investmentbolag som för övrigt är en väldigt populär sparform för aktieinvesterare. Historiskt sätt har investmentbolag på Stockholmsbörsen presterat bättre än börsens breda index, men det är såklart ingen garanti för att det kommer att gå bra i framtiden. Jag tycker att investmentbolag är ett perfekt sätt för nybörjare på börsen att komma i gång med sina aktieinvesteringar då bolagens affärsidé är att äga aktier i andra bolag. Ännu en gång. Automatisk riskspridning i portföljen för en billig peng.

Aktier

Sista delen är min aktieportfölj som i framtida led kommer att utgöra en mindre del av mitt totala innehav då jag har för avsikt att öka på i mina fonder. Varför? För att frigöra tid till annat. Det tar för lång tid att läsa delårs- och årsrapporter, hänga med i nyheter och hinna läsa PM från bolagen. Jag hinner helt enkelt inte med!

Alla mina innehav

Här nedan har ni alla mina innehav och som ni ser utgör mina största innehav redan fonder och investmentbolag. Jag är övertygad om att en bra riskspridning för en billig peng är en vinnande strategi för att lyckas på börsen. Jag börjar bli mer och mer övertygad om att passiva investeringar är det bästa alternativet för de allra flesta.

Vad tror du?

/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.