Mina 3 favoritaktier

Mest vinst och avkastning

Vi har alla våra egna favoritaktier och favoriterna brukar givetvis vara de bolag som genererat mest vinst och avkastning i portföljen. Jag har även haft favoritaktier i portföljen som jag i dagsläget inte ägde. När kärnverksamheten ändras, när det finns oklarheter i ledningen, om bolaget gör större och större förluster för varje kvartal är några skäl varför jag några gånger valt att klicka på sälj.

Investmentbolag

Investor och Lundbergföretagen 2 bolag som är mina favoriter just nu. Varför? Att ta rygg på kunniga investerare (Wallenbergarna = Investor och (Fredrik Lundberg = Lundbergföretagen) får mig att sova gott om natten. De har varit med i gamet under lång tid och att äga investmentbolag i portföljen som har som affärsidé att äga andra bolag passar min investeringsstrategi utmärkt.

Evolution Gaming

Evolution Gaming (EVO) kan man ha åsikter om eftersom de bland annat håller på med betting, spel och casion. Lägger man den moraliska kompassen åt sidan är det svårt att bortse från bolagets driv och ambitiösa sida att successivt expandera på den globala marknaden är rätt trevligt. Resultaten fortsätter att imponera för varje kvartal och det blir onekligen spännande vad rörelseresultatet blir vid nästa lämnade rapport.

Bolaget medför sig givetvis en hel del risker såsom att locka in fler kunder eftersom det gissningsvis inte kommer räcka att vinna marknadsandelar. Regulatoriska risker är såklart ett faktum och mycket kan hända. Personligen tycker jag detta är bra men som investerare i bolaget är detta en nackdel. Värderingen kan också diskuteras. Förväntningarna är rätt höga på bolaget och kursen är gissningsvis rätt känslig för negativa nyheter. Dock har bolaget överträffat förväntningarna många gånger så kanske de kan fortsätta att leverera?

Dessa är mina favoriter just nu och givetvis ingen köprekommendation. Kom dock alltid ihåg att göra din egen analys.

/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.