Rör du dör du kontot

Bilen gick sönder, blandaren pajade, diskmaskinen havererade, cirkulationspumpen la av och kylskåpet slutade att fungera. Allt detta hände under en och samma månad och utgifterna uppgick till 70.000 kr den månaden. Där lärde jag mig något väldigt viktigt.

Ingen buffert

För någon vecka sedan läste jag på nätet att 1/3 av personer mellan 36-55 år inte har någon buffert. Detta är för mig anmärkningsvärt då man i denna ålder brukar ha bil, barn, bostad eller en kombination av alla tre samtidigt. Vad gör alla dessa människor om t.ex. bilen behöver lagas, det blir läckage från taket till huset eller någon vitvara går sönder i bostaden?

Jag brukar uppmana mina följare på Instagram via mitt konto framtidsgurun att alltid bygga en buffert innan man börjar investera på börsen. Alla behöver en krigskassa för ibland ”händer livet”. Detta är ingenting man kan förutse varpå vikten av att spara ihop ett tillräckligt stort kapital för att täcka utgifter som ofta bruka komma som en blixt från en klarblå himmel.

Undvik ekonomisk stress

Sätt dig inte en position då du inte kommer att ha råd att laga bilen. Sätt dig inte i den ekonomiska stressen. I värsta fall hamnar du i ett moment 22 och i ett skuldberg med skyhöga räntor för att du har valt att släcka branden med dyra snabblån. Va rädd om dig och din ekonomi.

I nästa blogginlägg går vi igenom hur mycket buffert som man borde ha.

Jag själv har valt att ha såhär mycket på mitt ”rör du dör du konto”.

Ha en grym kväll allihopa

Sandra ”Framtidsgurun” Karlsson

Foto: Petra Älvstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.