Tisdag 28 Sep
Stockholm

Jonas Sjöstedt: Sverigedemokraterna är mer kriminella än invandrare

Jonas Sjöstedt.
Sjöstedt och Åkesson. Foto: TT

Jonas Sjöstedt gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson under kvällens heta partiledardebatt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev riktigt het stämning i kvällens stora, och årets första riktiga, partiledardebatt i SVT:s Agenda. Minst sagt ordentlig stämning blev det när #metoo diskuterades.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville lyfta upp i debatten att det våldtäkter och övergrepp som sker i Sverige är ett importerat problem, och att det beror på kultur. 

– Det finns delar av sexuallagstiftningen som är annorlunda från Sverige jämfört med andra delar av världen, och det beror ju på kultur och värderingar, sa Jimmie Åkesson i debatten. 

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt menade då att alla i Sverige ska följa svensk lag, oavsett ursprung. Sen gav han en rejäl känga till Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. 

Jonas Sjöstedt under dagens partiledardebatt. Bildkälla: TT

– Det är ju större chans att du är kriminell om du sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna, än om du är invandrare, sa Jonas Sjöstedt till Jimmie Åkesson då. 

– Det är större risk att du är kriminell om du är vänsterpartist än om du är moderat, det är bara som jag tror, men jag vet inte. Jag ser inte det som relevant, svarade då Jimmie Åkesson. 

– Man måste se att problemen finns i hela samhället. OM man som Åkesson bara ser en enda grupp så missar man massor av brottslighet. Han kan inte mästra andra samtidigt som flera är dömda för brott i hans egen riksdagsgrupp, jag tycker inte det, sa Jonas Sjöstedt till Nyheter24 efter debatten. 

Förra året gjorde Nyheter24 en granskning som visade att en väldigt stor del av Sverigedemokraternas riksdagsgrupp haft problem med rättvisan på olika sätt. Mer om det kan du läsa HÄR.

Karl Anders Lindahl analyserar debatten: "Nej, nu är det nog tack och hej Stefan Löfven..."

Läs också om när Jimmie pratade om gången han blev misshandlad och tankarna kring rättegången

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittade du på debatten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela