Söndag 28 Nov
Stockholm

Charlie Weimers är Sverigedemokraternas nya värvning – från KD

Charlie Weimars går över från Kristdemokraterna till Sverigedemokraterna.
Charlie Weimars går över från Kristdemokraterna till Sverigedemokraterna. Foto: Bertil Ericson/ Per Larsson/TT/Sverigedemokraterna

Idag presenteras Sverigedemokraternas nya värvning. Enligt uppgifter till Expressen handlar det om kristdemokraten Charlie Weimers, 35.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagkvällen skickade Sverigedemokraterna ut ett pressmeddelande där de meddelade att ett torgmöte skulle hållas under torsdagen. Där förkunnades också att Jimmie Åkesson i i samband med det skulle presenter en ny värvning till partiet, något man kallar "en av Sverigedemokraternas största värvningar hittills från ett av de andra riksdagspartierna".

Man kallar alltså värvningen för “en av de största hittills”, och nyförvärvet ska offentliggöras idag, torsdag, klockan 12. Enligt källor till Expressen är det alltså Charlie Weimers, som går över från Kristdemokraterna.

Charlie Weimers, som är 35 år gammal, har en lång politisk karriär bakom sig.

Han jobbar just nu som stabschef hos Lars Adaktusson, som är EU-parlamentariker för KD. Tidigare har han arbetat i regeringskanslit, med den förre partiledaren Göran Hägglund, men sedan 2014 är han alltså på plats i Bryssel. 

Mellan 2008 och 2011 var Weimers ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU.

Men en nationalistisk profil är inget nytt för Weimers. Enligt Expressen var han redan år 2000 med och startade ett högernätverk kallat Engelbrekt, där en “sund nationalism” var huvudmålet. Engelbrekt hade likände åsikter om medborgarskap som de Sverigedemokraterna nu förespråkar.

År 2005 skrev Weimers i en debattartikel för Svenska Dagbladet att "Sverigedemokraternas kritik mot det mångkulturella samhället innehåller en del matnyttigt”.

Det är inte första gången den här veckan som SD figurerar i nyheterna. Tidigare i veckan avslöjades det att SD-toppen först Stefan Jakobsson åkt taxi för enorma belopp – för skattepengar. Läs mer om det här. Men den dåliga veckan var inte över där för Jakobssons del. Idag, torsdag, kunde Aftonbladet publicera hemliga inspelningar som avslöjar hur Jakobsson planerar att "rigga" regeringskanslit och "plocka bort" de som motarbetar Sverigedemokraterna. Läs mer om det här.

Under gårdagen gick ett stor antal folkkära svenska kulturprofiler ut tillsammans och visade sitt motstånd mot SD – läs hela listan här.

Ska du rösta i valet på söndag?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela