Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björklunds svar på Skyttedals tweet: "Min mor flydde undan Quisling"

Maktkamp24 | 12/01/2019 12:30

I går gick Kristdemokraternas Sara Skyttedal till attack mot Annie Lööf på Twitter. Hon skrev bland annat att Lööf var en "Quisling" – något som fick politiker och medborgare att reagera. I dag svarade Jan Björklund på hennes olämpliga ordval.

Inte alla är nöjda efter att Centerpartiets Annie Lööf under gårdagen meddelade att hennes parti kommer att rekommendera Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister i en kommande regering. 

Hon berättade att Centerpartiet tillsammans med Liberalerna hade nått en överenskommelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. 

Någon som snabbt gick ut och kritiserade Lööf och Centerpartiet var Kristdemokraternas Sara Skyttedal. På Twitter gick hon till attack mot Lööf där hon bland annat kallar henne för "klåpare" och "bedragare". Hon skriver också "Vi glömmer aldrig". 

Bildkälla: Twitter/skyttedal

Flera personer, både politiker och medborgare, reagerade på Skyttedals ordval. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tyckte att partikollegans ordval var helt fel.

– Det är inte ett ord jag själv hade valt, det är ett olämpligt ordval, sade hon till Nyheter24 efter fredagens presskonferenser.  

Björklund om Skyttedals ordval

Förutom "klåpare" och "bedragare" använde Skyttedal också ordet "Quisling" när hon twittrade om Lööf. Många användare påpekade att hon jämförde Lööf med en nazist och landsförrädare. 

Under lördagsmorgonen gick Liberalernas Jan Björklund ut på Twitter och svarade på Skyttedals tweet.

"Min mor flydde till Sverige undan Vidkun Quisling och hans norska nazistkollaboratörer. Man ska vara varsam med orden.", skriver han på Twitter. 

Bildkälla: Twitter/bjorklundjan

Vill du läsa mer om det senaste dygnet i svensk politik? Då kan du göra det här nedan! 

Läs: Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven: "Den bästa lösningen"

Läs: Annie Lööf vill släppa fram Löfven – för att utesluta Åkesson

Läs: Sara Skyttedal (KD) stenhårda attack mot Annie Lööf: "Klåpare, bedragare"

Läs: Sverigedemokraternas starka svar till Annie Lööf: "Smaklig måltid"

Läs: Kristersson till attack mot Annie Lööf: "Ett svek"

Läs: Busch Thors attack mot C: "Har fört väljarna bakom ljuset"

Läs: Ebba Busch Thor tillrättavisar Sara Skyttedal: "Olämpligt ordval"

Läs: Här är punkterna Centerpartiet fått igenom

Vill du ha Stefan Löfven som statsminister?