Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HIV-sjuke Lundstedt vill ha barn

Nöje | 02/05/2009 10:45

HIV-sjuke sångaren Andreas Lundstedt känner sig mogen för att skaffa barn.

Andreas Lundstedt fick många att sätta kaffet i vrångstrupen när han gick ut med att han hade HIV i svenska medier. Alcazar-medlemmen hyllades och prisades för sitt mod och i dag verkar karriären flyta på bättre än någonsin.

I går sjöng han på TV4:s Humorgala för världens barn. Något som verkar ha väckt faderskänslorna i honom. För efter konserten berättade Lundstedt att han själv längtar efter barn.

– Jag är gay och jag har HIV och man har tänkt att det kanske inte går men så har jag lärt mig att det går. Och då blev det starkare på något sätt. Det är något jag absolut vill göra.

Men hittills har oron för att föra HIV-smittan vidare stoppat stjärnan. Nu har han dock hittat en metod som kan garantera att barnen inte blir sjuka.

– Man kan tvätta sperma, det finns en teknik som gör det. HIV sitter i väggarna, inte inne i cellen. Det är helt otroligt att det går att göra men det är inte världens lättaste process. Det är inget man gör på en kvart. Men vill man så går det, säger han enligt Aftonbladet.

Även om Andreas Lundstedt är ihop med Niklas Hogner från Stjärnor på is är han tydlig med att det är hans egna önskan om barn.

– Min partner har absolut inget emot det. Han är välkommen att vara extrapappa men det är mitt barn och mitt val, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av: