Torsdag 26 Maj
Stockholm

Gynningmobbarnas "sunda värderingar"

Poyan Aslanian och Linda Svensson jagade bort Gynning. Läs mer om deras grupp "Motstånd Motala" här.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Jag sitter hellre inne för något jag tror på"

Poyan Aslanians och Linda Svenssons hatkampanj mot Carolina Gynning och hennes populära blogg på Stureplan.se har varit massiv. Den resulterade bland annat i att Gynning snart kommer att stänga ned sin blogg. Och debatten om blogghatet blossade upp än en gång. Men sommaren 2009 handlar det inte om en ångerfylld Alex Schulman som känt sig alltför hatisk.

Nej, i år handlar det om att föra en personkampanj så långt och så hårt tills personen inte orkar mer.

Enter: Poyan och Linda. Poyan och Linda bor i Motala. I en artikel i tidningen Arbetaren, daterad 8 september 2006, kan man läsa om parets sega kamp mot myndigheterna. Linda och Poyan har två barn och de går på socialbidrag. Trötta på byråkratin grundade de "Motstånd Motala".

– Jag är beredd att driva det här hur långt som helst. Om jag skulle bli åtalad för någonting jag gör med Motstånd Motala så kan jag ta det. Jag sitter hellre inne för att jag kämpat för något jag tror på, än åker in för att ha snattat mat på Ica, sade Poyan Aslanian till Arbetaren då.

Paret såg rött av Gynnings "osunda budskap" och ansåg att hennes blogg enbart handlade om "mode, yta och egofixering". Att Gynning öppet berättade om att hon åt den ångestdämpande medicinen Xanor föll inte heller paret Poyan-Linda i smaken.

"Motstånd Motalas" aktioner

Den anarkistiska gruppen Motstånd Motala, som Linda var med och grundade, har många strängar på sin lyra. Bloggen Cattas Bubbla har samlat ihop gruppens bedrifter genom åren.

  • Motstånd Motala kräver socialchef Åke Wännmans, 1:e socialsekreterare Camilla Rings och socialsekreterare Susanne Grubers avgång. Polis kallas till platsen, uppger en blogg.
  • "Fem personer ur Motstånd Motala lyckades komma igenom en låst dörr i kommunhuset. Det blev lite grann av kaosstämning när vi med megafonen framförde våra krav mitt under morgonkaffet i kommunhusets cafeteria. Polisen kom snabbt till platsen och det slutade med att fyra personer blev omhändertagna och misstänkta för olaga intrång, våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman", enligt Anarkisterna.com.
  • Bröt sig in i kommunhus. Läs mer om aktionen på nt.se
  • Åtalas för olaga intrång. Läs mer på svt.se

Skrivet av:

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt