Tisdag 17 Maj
Stockholm

Gynning polisanmäls av mobbare

De fick nog av Gynnings budskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Carolina Gynning blev trakasserad på sin blogg. Elaka kommentarer haglade om Carolina och hennes familj.

Till slut fick Carolina Gynning nog. Hon hängde ut mobbarna i bloggen och bestämde sig sedan för att stänga bloggen.

Hon publicerade mobbarnas ip-adresser och mailadresser i ett inlägg för att försöka blockera dem från bloggen och avslöja dem.

Linda Svensson och Poyan Aslanian är några som bestämde sig för att motarbeta Gynning genom att kommentera hennes blogginlägg.

– Budskapet på bloggen är fruktansvärt, säger Linda Svensson till Aftonbladet.

Gynning kallade sina mobbare för psykopater och bestämde sig för att polisanmäla dem. Men först var hon tvungen att veta vilka hon skulle polisanmäla. I detta syfte bad hon sina läsare om hjälp genom att publicera allt hon visste om dem. Förutom ip-adresser och mailadresser publicerade hon även personnummer och adress till en kvinna som vill vara anonym.

Den anonyma kvinnan har nu polisanmält Gynning.

Carolina Gynnings blogg följs av cirka hundratusen läsare. Gynning bloggar om sig själv och sin livsstil. Något Linda och Poyan inte tycker är rätt.

– Till 90 procent handlar det om en egofixering, mode och yta, säger Linda Svensson.

Linda och Poyan reagerade bland annat på ett inlägg där Gynning erkänner att hon tagit det narkotikaklassade preparatet Xanor strax efter att en tjej berättat om sin ångest på bloggen.

Den anonyma kvinnan har även bestämt sig för att polisanmäla Carl M Sundevall som äger sajten Stureplan.se där Gynning bloggar.

Carl M Sundevall själv säger att han är trött på alla elaka kommentarer.

– Jag har uppmuntrat Carolina att göra en anmälan gällande trakasserier. Gör inte hon det så kommer jag att göra det. Det här handlar om bloggarnas arbetsmiljö, de är väldigt utsatta, säger han till Aftonbladet.

Linda och Poyan får nu som de vill. I juli stängs bloggen ner. Något som de tycker är bra, men de poängterar att det aldrig handlade om att smutskasta Gynning utan att det handlar om det hon står för.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela