Fredag 17 Sep
Stockholm

Victoria utbuad i Indien

Efter slarv blev den svenska kronprinsessan utbuad i Indien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kronprinsessan Victoria besöker för tillfället Indien. Ett besök som hittills bestått av en hel del dans, sång och sight-seeing. Hittills. För i går skulle prinsessan flyga hem. Något som slutade med att hon blev utbuad.

Det hela berodde på flygbolaget Jet Airways respektlösa och slarviga behandling av Victoria. När kronprinsessan anlände till flygplatsen var det ingen i personalen som mötte henne. Ett brott mot protokoll enligt den svenska ambassaden. I stället fick hon vänta tills personalen kom dit. Som om inte det vore nog skulle en hel del pappersarbete också gås igenom. Något som tog tid.

När det var klart togs prinsessan Victoria till fel terminal. Dessutom fick hon bära sina egna väskor. Och när hon äntligen kom ombord på planet förklarade Jet Airways för de andra passagerarna att förseningen berodde på att en VIP-gäst var försenad. Prinsessan Victoria blev då utbuad av de övriga på flyget.

En händelse som fick den indiska regeringen att reagera.

"Hövligheten kräver att flygbolaget visar respekt", skriver de i ett uttalande.

Även den svenska ambassaden har reagerat kraftigt och Jet Airways har nu utfärdat en formell ursäkt, enligt Times Now. En taleskvinna för flybolaget säger följande:

"Prinsessan togs till fel terminal av personalen. Prinsessan bar på åtminstone tio väskor, något som försenade flyget. Vi har bett om ursäkt till prinsessan."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela