Onsdag 21 Apr
Stockholm

Prinsesskrig i Danmark

Rivaliteten mellan kronprinsessan Mary och prinsessan Marie delar Danmark i två.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det danska kungahuset står inför ett internt prinsesskrig. Och det handlar om folkets gunst. När prins Joachim skilde sig från sin Alexandra blev platsen ledig. Nu står det mellan kronprinsessan Mary och prinsessan Marie och ett fullskaligt popularitetskrig hotar att bryta ut.

Prinsessorna som till utseendet är mycket lika har också haft ganska liknande förutsättningar. Med blandat resultat. Prinsessan Mary vann danskarnas kärlek när hon snabbt lärde sig språket. Marie däremot har fått kämpa med danskan och stod helt i skuggan av Mary. Tills i våras då bröllopet mellan Marie och hennes prins Joachim fick hela landet att falla för brunetten. I dag står de lika i popularitet.

Prinsesskon klämmer när det kommer till arbetsuppgifter. Prinsessan Mary har i princip monopol på sina intressen mode, design, utsatta barn och ungdomar. Något som prinsessan Marie inte på något villkor får konkurrera i.

– Vi vill förstår inte ha två kungligheter som arbetar inom samma område, säger chefen för Joachims sekretariat enligt Svensk Damtidning.

Men när Mary i somras befann sig i Kina intog Marie en medial charmoffensiv. Hon syntes flitigt på Köpenhamns modevecka. Något som inte gick rivalen Mary förbi. Nu blir prinsessan Marie helt sonika tillsagd att hålla sig borta från catwalken. En intrig som lär fortsätta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela