Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En månad till vampyrskräck

- 23/09/2008, 17:34 -

Den 24 oktober är det biopremiär av Alfredsons "Låt den rätte komma in".

Om en månad, den 24 oktober, går Tomas Alfredsons filmatisering av ”Låt den rätte komma in” upp på biograferna. Filmen bygger på John Ajvide Lindqvists hyllade debutroman från 2004.

"Låt den rätte komma in" skulle haft premiär under våren, men sköts upp på grund av det stora intresset filmen fick från utländska filmfestivaler. På Tribecafestivalen i New York tilldelades filmen högsta priset i berättarklassen. På hemmaplan vann filmen Nordiska Filmpriset 2008 under smygpremiären på Göteborgs Filmfestival.

Eva Johansson, litteraturkritiker på SvD, beskrev boken som en "Inträngande barndomsskildring, träffsäker samhällsbetraktelse och isande skräckhistoria. Allt på en och samma gång", och fortsatte:

– Lindqvist balanserar suveränt det rafflande mot det gripande, det smutsrealistiska mot det fantastiska. Det är närapå perfekt.

Vi hoppas att filmen är lika bra som boken.

Se trailern här:

Skrivet av: