Reeves rätt regissörskandidat?

Kurt Halfyard: Reeves kan inte återskapa samma känsla som Tomas Alfredson.


Häromdagen blev det klart att Matt Reeves, som bland annat gjort Cloverfield, ska regissera en amerikansk nyinspelningen av Låt den rätte komma in. Både Carl Molinder och John Ajvide-Lindqvist, som finns med bakom den svenska filmatiseringen, tycker att Reeves känns rätt. Men vad tycker de amerikanska filmbloggarna om valet av Reeves som regissör.

Nyheter24 har spanat över Atlanten och klippt ut några bloggcitat.

– Jag tvivlar på att Reeves kan återskapa samma känsla som Alfredson gjort. Filmen är delikat, och jag är lite skeptisk till att historien ska kunna överleva den här processen. Kurt Halfyard, Twitchfilm.com.

– Fast att det här är en häftig nyhet, är det tråkigt att veta att de flesta kommer att känna mer till nyinspelningen än originalet. Och det här är en av de gånger där originalet inte kan toppas, hur mycket större budget man än har. Reeves kommer säkert att göra ett bra jobb, men filmen lär inte bli bättre än originalet. Alex Billington, Firstshowing.net.

I princip samma svar över allt. Mycket tyder på att Alfredson träffat rätt hos den amerikanska indiefilmpubliken. Det är helt enkelt svårt att hitta någon filmkritiker som först sett den svenska versionen, och sedan välkomnar en amerikansk nyinspelning. Scott Weinberg på Cinematcal.com anade och varnade redan i april för att filmbolagen skulle vilja göra en remake. Peter Sciretta från Slashfilms.com tillhör dock dem som tror att Matt Reeves är rätt man för jobbet:

– Jag vet inte hur en remake kommer att stå sig mot originalet, men att Reeves är ombord inger hopp. Reeves bakgrund inom teve har bevisat att han kan regissera historier baserade på känslor. Och Låt den rätte komma in är just en sådan typ av film. Så låt oss nu hopps att Overture och Hammer inte bestämmer sig för att göra en traditionell skräckfilm av den.

Vi fortsätter att hålla utkik.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.