Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8 saker du som är hypokondriker kommer att känna igen

- 20/10/2014, 17:42 -
1 av 2

Känner du igen dig?
2 av 2

Känner du igen dig?

Är du hypokondriker? Då kommer du garanterat att känna igen dig i dessa punkter.

1. De gånger du känner dig krasslig söker du alltid stöd hos din partner in crime: Google. Du googlar dina symptom och märker att allt stämmer in på dig: hjärncancer, hudcancer, HIV och ebola.

Bildkälla.

2. Har du ont i tån börjar du skriva på ditt avskedsbrev. Du funderar på hur du vill spridas, vilka som kommer att komma på din begravning och så vidare.

Bildkälla.

3. När folk skämtar om dina vansinnesidéer om en tidigare död förstår du verkligen inte vad som är roligt.

Bildkälla.

4. Har du ont någonstans ser du det inifrån kroppen. Hur det liksom ser ut där inne bland allt blod, alla senor och all vävnad. Det ser säkert EXTREMT smärtsamt ut.

Bildkälla.

5. Du tar en klunk vatten ur din kollegas glas. Kollegan kläcker ur sig "Oj haha, du vet att jag är sjuk va?". Väggarna sjunker in, du blir yr och inser att det just nu sprids en bakteriehärd i din kropp som kommer att resultera i att du är sjuk i morgon.

Bildkälla.

6. Du är rädd för att resa då du är livrädd för att dra på dig exotiska sjukdomar. Du reser ändå. Men har extrem ångest.

Bildkälla.

7. Det är alltid de som tänker "Det händer aldrig mig" som drabbas av alla hemskheter. Du funderar därför konstant på att du riskerar att dö av oklara anledningar, vilket gör att du kanske skonas.

8. Du tror kort och gott att du kommer att dö en tidig död. Du accepterar det men är samtidigt konstant och upp över öronen – livrädd.

Bildkälla.

Tror du att du ska dö så fort du har lite ont i tån?