TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt.
Här är allt som har hänt kring Martin Timell sedan hans skandaler rullades upp. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Här är allt som har hänt kring våldtäktsanklagade Martin Timell

Rättegången mot den tidigare TV4-profilen Martin Timell avslutades i slutet av maj. Timell stod åtalad för våldtäkt, och idag den 8 juni meddelades domen: Timell frikänns. Här är allt som hänt.


Det var under fredagen som domen föll. Tingsrätten ledamöter var eniga och en av anledningarna till att Timell frias är att det saknas teknisk bevisning från händelsen. Åtalet är helt baserat på vittnesuppgifter, och är helt avgörande hur rätten har bedömt vittnenas utsagor. Slutliga domen blir alltså att Martin Timell frias.

Den tidigare folkkära TV-stjärnan anklagades för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest på hans landställe år 2008.

Här, på Martin Timells landställe i Stockholms skärgård, ska våldtäkten ha ägt rum. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Sedan skandalerna kring Martin Timell rullades upp hösten 2017 har det hunnit hända en hel del – förutom att han polisanmäldes för våldtäkt så har flera tidigare kollegor vittnat om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. 

Här är alla turer kring Martin Timell – från i oktober förra året och till idag när han friades. 

14 oktober 2017
Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp.

Lulu Carter jämförde Martin Timell med Harvey Weinstein. Bildkälla: John Carucci/Ap/TT Bild

20 oktober 2017
Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut.

20 oktober 2017
Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. Bland annat tryckte Timell upp henne i en hiss och tog på hennes bröst. 

Han skickade även flera olika videos till Lulu som visade hur han onanerade.

Lulu Carter anklagade Martin Timell för sexuella trakasserier. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

23 oktober 2017
TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017
Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet.

11 november 2017
Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt.

23 november 2017
TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick.

Martin Timell fick sparken från TV4. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

December 2017
Martin Timell lämnar landet för att komma ifrån all uppståndelse kring hans person. Timell känner sig jagad, och i en intervju med SVT berättar han om känslorna.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, sa han till SVT Nyheter.

Timell åkte till Seychellerna där han bodde på ett lyxresort.

6 december 2017
Martin Timells vänner berättar hur Timells liv har blivit efter våldtäktsskandalen. Den tidigare folkkära profilen har isolerat sig totalt och är djupt deprimerad.

20 december 2017
En källa avslöjar för sajten Stoppa Pressarna att Martin Timells fru var medveten om de onanivideos som hennes man skickade till Lulu Carter. 

Och då ska hon enligt källan ha ställt ett ultimatum – att sparka Lulu Carter, annars skulle hon lämna sin man.

Martin Timell med sin hustru Catarina Timell. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

1 februari 2018
Martin Timell anmäler SVT och TV4, och han beskriver att den mediabevakning han har blivit utsatt för har varit "Oerhört lidande".

"Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis”, skrev Timell i anmälan.

6 mars 2018

Åklagaren beslutar att åtal ska väckas mot Martin Timell för den våldtäkt som ska ha ägt rum på TV4-profilens landställe i Stockholms skärgård år 2008. 

Enligt åklagaren Anna Bengtson är den samlade bevisningen tillräcklig för åtal. Det finns även flera vittnen som trätt fram i förhör. Ett av dom är Timells tidigare kollega Lulu Carter, som även hon befann sig på jobbfesten där övergreppet ägde rum.

Andra vittnet berättar om Timells märkliga beteende under våldtäktskvällen – bland annat ska han ha gått runt naken och uppvisat ett "sexuellt beteende".

21 maj 2018

Den 21 maj inleds rättegången mot Timell i Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm. Rättegången avslutas den 25 maj. Timell nekar till anklagelserna.

8 juni

Domen föll och Martin Timell friades. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

idag 18:28

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?