De frontar omslagen

Här är alla flickorna på modemagasinen och herrtidningarna i maj.


Att vara omslagsflicka är mer än att fronta en tidning med ett leende. Det är ett ansvarsfullt uppdrag där man är det största säljargumenten gentemot kunden. Det är ett riktigt hantverk där placeringen av minsta lilla puff är ett omsorgsfullt val. Vissa åker till tryckeriet bara för att det ska bli rätt nyans av rosa och Vogue lägger i snitt 150 000 kronor bara på omslagsplåtningen.

Nu verkar det som modellerna börjar gå samma öde till mötes som kläderna en gång gjorde då de förpassas till kändisar. De säljer bättre helt enkelt. Detta utnyttjar svenska tidningar som Veckorevyn där både Blondinbella och Elin Kling har frontat blaskan.

Men inte alltid. När Conde Nast lanserade sin tidning Love med Beth Ditto på omslaget, gav det omnämningar i kultursidorna men försäljningsmässigt var det kanske inte den succé som idésprutan tänkt sig.

The Cover Girls - Spring Love:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Hon får pris för Årets bok

1 timme sedan

Joshua Cohen: Jude är ett ord utan betydelse

1 timme sedan
Han fick idén av den legendariske litteraturvetaren Harold Bloom. Joshua Cohens karaktärsmord på familjen Netanyahu har kallats genialiskt och tilldelats Pulitzerpriset – men också använts av Israels premiärminister i en förtalsrättegång.

Orphei Drängar sjunger på Peter Gabriel-album

1 timme sedan
Peter Gabriels nya skiva innehåller sång av Uppsalakören Orphei Drängar.

Anna Book svarar på frågan alla undrar om hennes bilder

2 timmar sedan
Att Anna Book använder filter på sina bilder då och då har provocerat en del av hennes följare i åratal – och det var även den bakomliggande orsaken till att Pernilla Wahlgren gick till attack mot Anna Book och inledde det infekterade "filterbråket".

Fråga doktorn-profilen om känslostormen i studion: "Svårt att hålla tillbaka tårarna"

2 timmar sedan
I "Fråga doktorn" får tittarna ta del av allt från medicinsk vägledning till starka människoöden. Nu berättar programledaren Sofia Rågenklint om mötet som nästan fick henne att brista ut i gråt studion. – Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, säger hon till Nyheter24.

Morgan Alling om sin tuffa uppväxt: "De slog mig"

2 timmar sedan
Morgan Alling är en skådespelare och känd tv-profil. Här får du veta allt du undrat om honom: fru, barn, längd och tuffa uppväxten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.