Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schlagerdomaren avgår efter avslöjande

Nöje | 15/05/2009 11:10

Har för nära relation till artisterna.

De senaste dagarna har uppståndelsen kring den ryske domaren Philipp Kirkorov varit enorm. Hans sätt att favorisera vissa av tävlingsdeltagarna i Eurovision Song Contest har fått massiv kritik. Nu meddelar Eurovisionens högste chef Svante Stockselius att Kirkorov hoppar av tävlingen.

– Han känner att hans nära relation med flera av årets tävlande artister inte är förenligt med rollen som juryordförande, säger EBU:s ordförande Svante Stockselius till Aftonbladet.

Kirkorov anklagas bland annat för jäv eftersom han planerar ett samarbete med Fredrik Kempe som har skrivit det svenska bidraget. Han har även favoriserat Malena Ernman, bjudit hem den norske schlagerfavoriten Alexander Rybak på spritfest och haft ett nära samarbete med den grekiske artisten Sakis Rouvas.

Allt detta har nu gjort att Kirkorov väljer att avsäga sig uppdraget som juryordförande i tävlingen, skriver Aftonbladet.

Philipp Kirkorov:

Skrivet av: