David Letterman erkänner sexskandal

- 02/10/2009, 13:17 -

Den kände tevestjärnan utsattes för utpressning och nu erkännar han.

I torsdags chockade tevestjärnan David Letterman USA och världen med att erkänna att han haft sex med flera av sina kvinnliga medarbetare.

Det hela började med ett paket i baksätet på hans bil. Det visade sig innehålla bildbevis av de påstådda affärerna och ett brev med krav på två miljoner dollar för att inte avslöja hemligheten. Letterman själv beskrev det hela som en "bisarr upplevelse".

– Det stod "Jag vet att du gör hemska, hemska saker och jag kan bevisa att du gör dessa hemska saker." Det fanns också saker i paketet som bevisar att jag gör dessa hemska saker", sa Letteman i Late Show.

Tillsammans med sin advokat anordnade Letterman ett möte för att träffa utpressaren. Man bestämde sig för att gå med på hans krav och skrev ut en check på två miljoner dollar som dock var falsk. Därefter kontaktade de polisen som nu har gripit en anställd på CBS för utpressning.

– Jag var orolig för mig själv, jag var orolig för min familj. Jag har känt mig hotad av detta, och jag var tvungen att berätta alla obehagliga saker jag har gjort, sa David Letterman.

Letterman gifte sig förra året med sin flickvän, tillsammans har de en sexårig son.

Skrivet av: