Letterman låg med sin utpressares sambo

Nu avslöjas ännu fler detaljer kring David Lettermans sexskandal.


Programledaren David Letterman släppte som bekant en riktig bomb i sitt program Late Night natten till i går. Det var ett utpressningsförsök som tvingade tevestjärnan att i direktsändning erkänna att han legat med flera av sina kvinnliga medarbetare.

– Jag har gjort hemska saker, sa den trots situationen väldigt skämtsamme Letterman.

Den misstänkte utpressaren Robert Joe Halderman, anklagas för att ha krävt två miljoner dollar för att hålla tyst om sexskandalen. Mannen ifråga släpptes mot en borgen på drygt 1,4 miljoner kronor har jobbat som producent åt samma tevebolag som tevestjärnan, CBS.

Halderman nekar till anklagelserna men under gårdagens förhör framkom det dock att hans sambo haft en affär med David Letterman. Det var när han läste sin sambos dagbok där hon skrivit om sin otrohet, som han bestämde sig för att hämnas. Nu väntas han åtalas för grov utpressning och riskerar 15 års fängelse.

62-åriga David Letterman gifte sig med sin flickvän sedan 22 år, Regina Lasko, i mars. Paret har sexårige sonen Harry tillsammans.

– Nu känner jag att jag vill skydda de inblandade kvinnorna och min egen familj. Förhoppningsvis kan jag skydda mitt jobb också. Jag har gjort hemska saker, sa han under sitt erkännande i Late Night.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!