Oldsberg lämnar På Spåret

- 19/02/2009, 21:20 -

Tar i stället över kidnapparklassikern Här är ditt liv i höst.

Ingvar Oldsberg lämnar På Spåret efter 19 säsonger. I stället tar teveprofilen över en annan gammal klassiker i svensk tevehistoria, Här är ditt liv.

– Det har varit ett drömprojekt för mig i många år. Jag har tänkt: Här är ditt liv, detta fantastiska program som Lasse Holmqvist introducerade och sedan ledde med så påtaglig framgång under många år, säger Ingvar Oldsberg till Rapport.

Programmet startade 1980 med Sven Tumba som den allra första av de hemliga gästen. Sedan fortsatte det populära programmet med att kidnappa en kändis varje program fram till 1991.

– Att det inte gjorts under den här mellanperioden är egentligen obegripligt, men att nu göra en riktigt stor satsning på hösten, det är stimulerande. Det ska bli kul, säger Oldsberg.

– Överraskningsmomentet går naturligtvis att förnya. Vi måste förstås också hitta människor som engagerar. Då har vi egentligen ganska mycket att gräva ur beroende på att det har hänt en del under tidsepoken mellan Holmqvistst program och nu, säger Ingvar Oldsberg.

Den nya uppgiften innebär att Oldsberg lämnar succén med På Spåret efter 19 säsonger sedan starten 1987. Programmet har haft uppemot 2,5 miljoner tittare i perioder.

– Det är tudelat naturligtvis, men jag har faktiskt haft de här tankarna under ett par års tid. Jag tror att oberoende när man gör det valet är det lika tufft ändå, säger Oldsberg till SvT.

Efterträdaren är ännu ej utsedd. Även parhästen Björn Hellberg kliver av spåret, men dock inte självmant.

På Spåret finns dock kvar och i höst får vi se nya programledare. Vem eller vilka är ännu oklart.

Här är ditt liv-introt:

Skrivet av: