Farligt att söka efter Pitt

Brad Pitt är den farligaste kändisen att söka efter på internet, enligt en ny undersökning.

Nu har han tagit över efter Paris Hilton enligt en årlig studie av internetsäkerhetsföretaget McAfee.

Företaget fann att söker man på Brad Pitt eller efter Brad Pitt downloads och bilder, skärmsläckare och så vidare var det 18 procents chans att ens dator blev infekterad av virus och spam.

En talesman för McAfee sa i ett uttalande att cyberbrottslingar använder superstjärnors namn för att lura folk sugna efter skvaller. Sökte man på artister som Beyonce kunde också lätt hamna på fejkade ringsignalsidor.

Paris Hilton som toppade listan förra året har tappat och finns inte med på lista längre. Även Britney Spears som låg på fjärde plats har blivit säkrare att söka på.

Skrivet av:

Senaste nytt

Köpet av Peter Jacksons teknik en flopp

Köpet av Peter Jacksons bolag en flopp

Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Dynamostipendiet till nattfestival

Konstnärsnämndens Dynamostipendium går till Märta, Karin och Linnéa Nylund – som driver ”European festival of the night”.

Tittarnas ilska mot Hela Sverige bakar i TV4: "Dags att sluta titta"

Det senaste avsnittet av TV4:s "Hela Sverige bakar" bjöd på storslagen dramatik, men alla tittare är inte helt nöjda med juryns beslut. "Det här avsnittets domslut förstörde hela tävlingen", skriver en person i sociala medier.

Kadefors tillbaka – första romanen på tio år

I april nästa år kommer Sara Kadefors med boken "Silver". Det är författarens första vuxenroman på tio år. Handlingen kretsar kring manusförfattaren Ellen som försöker finna meningen med livet efter en skilsmässa och när barnen har flyttat hemifrån.

Ledin tar fram gitarren igen – gör sommarturné

Tomas Ledin åker på en längre turné i sommar som dessutom tar honom till både vårt västra och östra grannland. Det blir premiär i Langesund i Norge den 16 juli och avslutning i Jakobstad i Finland en dryg månad senare.