Schyffert talar ut

- 17/10/2008, 15:44 -

– Jag har skadat många, men ångrar inget.

Henrik Schyffert, mannen som gav ironin ett ansikte och som senaste året gjort succé med sin show "The 90's - ett försvarstal" är under hösten tillbaka med flera föreställningar i Malmö.

Henrik Schyffert berättar för Expressen att han inte ångrar sin ungdoms ironier. Han säger sig vara medveten om att han kan ha skadat många under åren men uttrycker ingen ångest.

När Expressen frågar honom varför showen blivit en sådan framgång svarar han.

–Det började mer som en intern grej. Skulle köra den på Puster-vikskällaren i Göteborg. Jag var sur på folk där. Det är så enkelt för halvtaskiga rockare i Göteborg att avfärda ett helt decennium som cyniskt. Det är som att de därmed indirekt avfärdade mig.

När Expressen frågar honom vad han menar passar den trendkänslige 42-åringen på att hoppa på den senaste trenden att hacka ner på Marcus Birro.

– Olika Birrobröder, gitarrister. 80-talet ska vara pretentiöst och Morrissey för att det ska vara bra. Men det måste funnits nåt i det vi gjorde som också var bra. Folk tycker uppenbarligen om det. Gjorde de inte det hade vi inte sålt några biljetter.

Schyffert menar alltså att allt som säljer är bra och hyllar således både Christer och Stefan och bakmaskinen. Väldigt folkligt och rätt långt från den elitism han en gång representerade.

När Fan blir gammal ...

Skrivet av: