"Amy dog i mina armar"

Hennes före detta man, Blake, talar ut om den gången hon slutade andas i hans knä.


Amy Winehouse var tidigare gift med Blake Fielder-Civil. Det var inte ett speciellt lyckligt äktenskap som slutade katastrofalt med otrohet från bådas håll.

Amy, som är känd för att vara en riktig trubbelmakerska, blev nyligen friad efter att ha åtalats för misshandel av ett fan.

Nu väljer hennes exmake, Blake, att berätta om gången då han skräckslagen fick rädda hennes liv då hon tagit så mycket droger att hon slutade andas och kort och gott "dött i hans armar".

Fick ett anfall efter tre dagars festande

Blake, avslöjar att han desperat fick göra mun-mot-munmetoden för att få kontakt med Amy efter att hon, under tre dagar, varit hög på heroin och crack.

Efter flera dagars vilt festande med bland annat Pete Doherty, sa Blake åt henne att hon var tvungen att sova.

–Det var nästan midnatt och jag fick henne äntligen till övervåningen. Vi satt på sängen och pratade. Helt plötsligt blev hennes ögon blanka, säger Blake till The Sun.

Blake fick panik

Han berättar vidare att Amy sedan började tugga fradga, fick ett anfall och föll ned från sängen.

– Hon började att skaka. Det blev värre och värre och liknade ett epileptiskt anfall.

Blake fick panik och visste inte hur han skulle hjälpa henne eftersom han också var hög på droger. Han grät och skrek hennes namn.

–Jag visste att det var väldigt viktigt att hindra henne från att kvävas, så jag vände henne på sidan och la henne i framstupa sidoläge.

Hon slutade andas

Därefter hade han dragit ut Amys tunga ur hennes mun så att hon inte skulle bita i den. Blake beskriver hennes ansikte som blekt och skräckslaget.

–Jag ställde mig på knä bredvid henne samtidigt som henne anfall fortsatte. Men plötsligt svimmade hon och slutade andas. Det var det mest skrämmande jag någonsin har sett.

Blake visste inte vad han skulle göra eller hur han skulle rädda henne.

– Jag höll henne intill mig och såg henne dö i mina armar. Men på något vis gjorde jag att hon öppnade munnen så att jag kunde blåsa ner luft i hennes hals.

Först hände det ingenting så han gjorde det igen. Han kände efter hennes puls eftersom han trodde att hennes hjärta hade stannat.

–Sedan sluddrade hon till och jag såg hennes bröst resa sig.

Bad om mer droger

Han grät fortfarande och var panikslagen men kände en väldigt stor lättnad över att hon levde.

Men hans glädje blev inte långvarig då hans fru på en gång bad om mer droger.

Amy fick sedan köras till sjukhuset, Londons University College Hospital.

Blake erkänner att han själv hade tagit droger vid det tillfället.

–Vi hade tagit mycket heroin och crack och det hade blivit lite för mycket. Amy hade inte sovit på tre dagar och jag kunde se att hon var i dåligt skick. Jag hade försökt få henne att gå och lägga sig i tre dagar, men hon ville inte, berättar han för The Sun.

Amy klarade sig - men inte äktenskapet med Blake. Paret skilde sig för tio dagar sedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!