Tevekändisarna tjänar storkovan

Nuförtiden skrattas det hela vägen till banken om man är med i en populär realitysåpa.


I dag lever man gott om man är en nyckelfigur i en stor realitysåpa. Så har det inte altid varit, men nu börjar lönerna för realityserierna närma sig drama och sitcom.

Detta är tydligast i American Idol där programledaren Ryan Seacrest nyligen blev den bäst betalde programledaren av alla realitysåpor. Seacrest tjänar nuförtiden blygsamma 45 miljoner dollar de tre kommande åren vilket är en klar höjning från hans tidigare kontrakt på fem miljoner dollar per år.

Den högst betalde domaren är utan tvekan Simon Cowell. Idoldomaren som är känd för sina syrliga kommentarer sitter i förhandlingar för att höja sin lön från 36 miljoner dollar förra året till allt mellan 45 till 100 miljoner dollar. Detta kan jämföras med Paula Abduls lön som "endast" låg på 4 miljoner dollar för den senaste säsongen.

The Hills-stjärnorna Lauren Conrad, Spencer Pratt och Heidi Montag fick 100.000 dollar per avsnitt senaste säsongen.

Donald Trump lyckades dubbla sin lön i The Apprentice och gick från 50.000 till 100.000 dollar från första till andra säsongen.

Ozzy Osbourne och hans familj fick från början 5000 dollar per avsnitt för The Osbournes, men lönen höjdes för skandalfamiljen till en miljon dollar per säsong, uppger ABC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!