Angelina Jolie: hemskaste jag sett

FN-ambassadören Angelina Jolie besökte världens största flyktingförläggning.


Hollywoodstjärnan och FN-ambassadören Angelina Jolie översköljdes av starka känslor när hon besökte världens största flyktingförläggning - Dadaab - i nordvästra Kenya.

–Om detta är det bättre alternativet. Hur är det då i Somalia? frågade sig Jolie efter besöket i lördags, skriver Africa News.

Förläggningen huserar cirka 100 000 personer. Och den är till för somalier som har flytt terrorn som fått fäste i landet som på senare tiden också börjat bli ett tillhåll för islamistisk terrorism.

Jolie, som hoppas kunna rikta världens strålkastare mot det somaliska folkets situation, mötte ett flertal familjer och kände sig frustrerad över deras levnadsvillkor.

–Toaletterna är sönder. Det finns inte tillräckligt med plats för soporna. Flyktingarna lever praktiskt taget i sina egna sopor.

Samtidigt slogs Jolie av den generositet som ändå genomsyrar familjerna.

–Det är helt otroligt. Ju mer folk som kommer in till lägret desto mer delar familjerna med sig av det lilla de har, även om det betyder att de får en åttondel av mängden vatten de behöver och deras barn lider av uttorkning.

–De somaliska familjerna som jag mötte i dag är fulla av värme och medkänsla. Jag hoppas att fler människor kan möta dem eftersom det då skulle finnas ett större behov av att hjälpa dessa flyktingar, säger Angelina Jolie.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!