Hör Barack Obama såga Kanye West

Ljudklipp där USA:s president lägger sig i MTV-bråket har läckt ut.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nyheten fick Vita husets stabschef och Obamas torped Rahm Emanuel att gå i taket, och ABC tvingades att be om ursäkt. Ett ljudklipp från intervjun där president Barack Obama kallar hiphopstjärnan Kanye West för "dumskalle" har nu läckt ut på nätet via TMZ.com.

Innan den faktiska intervjun började frågade reportern John Harwood vad Obama tyckte om Kanye Wests uppmärksammade utspel på MTV Video Music Awards där han förnedrade Taylor Swift.

– Jag tycker att det var riktigt olämpligt. Hon får en utmärkelse och han bara avbryter. Hon verkar vara en perfekt och trevlig person, och får sitt pris. Vad var det han gjorde däruppe? Han är en idiot, sa Barack Obama i intervjun med CNBC.

West gick upp på scenen på galan och tyckte att nominerade Beyoncé Knowles borde ha vunnit i kategorin i stället. För det fick han till och med kritik från presidenten, som åtnjöt stöd från hiphoparen under förra valet.

När Obama misstänkte att bandspelaren mycket väl kunde ha registrerat hans uttalande om West blev han orolig och frågade efter en medarbetare. Han kom att tänka på en tidigare händelse när han under en teveintervju dödade en fluga under inspelning, vilket rönte stor kritik från djurrättsorganisationer.

– Ge mig lite lösare tyglar tack. Jag har rätt många saker på mitt bord, sa Obama.

Vita huset har varit väldigt tillknäppta om händelsen. Pressekreterare Bill Burton har vägrat att gå in på om Obama var upprörd över att hans uttalande om West blev exponerat.

–Kolla här. Jag tänker inte gå in på vad presidenten hade att säga om uttalandet som gjordes "off the record". Men du skulle ha sett vad Rahm (Emanuel) hade att säga om det hela, sa han, enligt Politico.com.

Lyssna på när Obama recenserar Wests utspel nedan.

Skrivet av: