Jöback: "Pappa sa att jag var för tjock"

"Jag kände mig bortvald, flyttade hem till min bror och förlorade kontakten med mamma och pappa, berättar Peter."


Han må vara en talangfull man men vägen dit har inte varit lätt. Nu berättar Peter Jöback om sin svåra ungdom - tröstätandet, utanförskapet och terapin som har gjort honom till den han är i dag.

Allt började med Peters pappas alkoholproblem. Familjen visste mycket väl att han drack för mycket även om han försökte dölja det för andra.

–När jag var åtta år började det bli jobbigt på riktigt. Jag fick inte så mycket uppmärksamhet och började äta mycket för att trösta mig. Jag blev ganska tjock, kände mig annorlunda och höll mig för mig själv i skolan, berättar Peter för Filter.

Pappan fick cancer

Men trots bristen på uppmärksamhet älskade Peter att uppträda och brukade passa på att göra det på roliga timmen i skolan.

Då han var tio år fick han en roll i musikalen Sound of Music.

När Peter var 14 år fick hans pappa cancer och kunde inte jobba. Detta fick konsekvenser för familjen som var tvungen att flytta från ett stort hus till en mindre lägenhet.

Hans föräldrar gav honom två val. Antingen fick han sova på soffan eller bo hos sin bror.

–Jag kände mig bortvald, flyttade hem till min bror och förlorade kontakten med mamma och pappa, berättar Peter.

Skrev, skrattade och grät

Efter flytten kände Peter att han ville ta revansch och visa sin pappa att han kunde.

Peter började dansa fyra gånger i veckan och blev smal. Karriären gick bara bättre och bättre och Peter sa ja till allt.

Men till slut tog det stopp och Peter började fundera över sin karriär.

För fyra år sedan bestämde sig Peter för att resa till England för att medverka i en gruppterapikurs. En dag fick de i uppgift att lista alla saker som de kände skam och skuld för.

–Jag började skriva och bara öste på. Saker som att pappa sa till mig att jag var tjock. Att han drack. Känslan av att mamma valde bort mig. Jag grät och skrattade och skrev, berättar Peter för Filter.

Peter Jöback:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.