Nicolas Cage miljonslösade till ruinens brant

Filmstjärnan Nicolas Cage skyller sina ekonomiska problem på sin finansiella rådgivare men nu kommer uppgifter fram om hans slösande tillvaro.


Den som gapar efter mycket... det känns kanske lite väl hårt att citera gamla floskler och sparka på den som ligger ner. Även om personen ifråga råkar vara självaste Nicolas Cage som hamnat i ekonomiska storknipa.

För medan filmstjärnan skyller sina enorma ekonomiska problem på sin finansiella rådgivare visar nya uppgifter att Cage inte är den mest sparsamme. Snarare var det hans dekadenta slösande som gjorde att han hamnade i stora problem till att börja med.

Exempelvis anordnade skådisen något av en mytomspunnen julfest som kostade multum. Ett skulpterat buffébord av is på vilket det serverades lyxigt dyra skaldjur medan ett helt produktionsteam hade till uppgift att blåsa omkring låtsassnö.

Samtidigt hyrdes personal in för att belysa Nicolas Cage favoritbilar som stod till allmän beskådan på uppfarten. Dagen efter hittade städpersonalen en kringdrivande ponny som skådespelaren fått i present av en släkting kvällen innan. Bland gästerna fanns bland andra Hugh Hefner och Jay Leno som senare kallade det den bästa julfesten någonsin.

– Han levde som en shejk. Spenderade pengar som om det var vatten, säger en källa om Nicolas Cage leverne enligt The Daily Beast.

I dag har samma festhus i Bel Air sålts för 15 miljoner dollar, drygt halva inköpspriset och Cage har stämt sin finansiella rådgivare Samuel J. Levin på 20 miljoner dollar. Allt medan han tvingas sälja allt fler av sina fastigheter för att betala av sina skulder. Men med över ett dussin lyxhus världen över så finns det mycket att ta från.

Vid 2004 ägde Cage 18 motorcyklar och över 30 vrålåk där ibland en Lamborghini som tidigare tillhört shahn av Iran och som han indhandlat för drygt en halv miljon dollar på auktion.

– Nic på en auktion är farlig. Det finns helt enkelt ingen gräns för hur mycket han kan spendera. Han hade en av varje sort som var ny och fantastisk. Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, Bentley. Om Aston Martin hade en ny modell på gång så var chansen stor att han skulle ha den, säger en källa enligt The Daily Beast.

Till listan av skrytsaker kan tilläggas två lyxbåtar, ett jetplan, en mängd exotiska husdjur, ett fossilerat dinosauriehuvud och till och med två öar i Bahamas. Men nu faller korthuset samman i och med finanskrisen.

Redan har stjärnan tvingats betala drygt 666 000 dollar i restskatt och har nu den amerikanska skattemyndigheten efter sig med en upptaxering på över sex miljoner dollar. Ruinens brant står alltså för dörren, både för stor som för liten.

– Han överspenderar på båtar, jetplan och dumma saker. Och nu lever vi i en tid när folk inte kan leva så längre. Det är en väckarklocka. Varför behöver du alla de där sakerna?, säger en vän till stjärnan enligt .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.