Fredag 22 Okt
Stockholm

Pitt och Cruise i hunkarnas fejd

Deras gamla fejd har än en gång hettat till efter Brad Pitts attack på Tom Cruise.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skådespelarna Brad Pitt och Tom Cruise har haft en riktigt saftig fejd en längre tid nu. Och nu verkar det som att deras gamla groll får oväntat bränsle av Pitts Angelina Jolie.

Anledningen är hennes nya film Salt som handlar om en CIA-agent. Rollen som Edwin Salt var först tilltänkt Tom Cruise men när han krävde inte bara mer betalt utan också större kontroll över filmen blev det problem. Jolie som själv visat intresse för rollen blev lösningen. Man skrev helt enkelt om rollen för en kvinna.

– När Tom såg att de hade gjort om karaktären till en kvinna och kallade henne Evelyn Salt så blev han inte glad. Tom ville verkligen ha den där rollen och mattan drogs undan från hans fötter, berättar en vän enligt Celebitchy.

Filminspelningarna som redan startat har genererat stort intresse till Cruise stora missnöje. Ett missnöje han också visade och när Brad Pitt fick höra om saken var det dags att gräva upp den gamla stridsyxan. Den här gången blev resultatet öknamnet "Dr. Strange" som bland annat åsyfter Tom Cruise religiösa tro som scientolog.

Hunkduons tjafs började 1993 när de spelade in succéfilmen En vampyrs bekännelse tillsammans. Den då relativt okände Brad Pitt gick ut i media och sa att han hatade att göra filmen på grund av sin kollega Tom Cruise.

– Han störde mig. Det kom till en punkt i inspelningarna då jag verkligen började hata honom. Han är Nordpolen och jag är Sydpolen.

Att det pågick en sorts tävling mellan den etablerade Tom Cruise och stjärnskottet Brad Pitt var det ingen tvekan om. Cruise fick sitt genombrott redan 1983 medan Pitt startade sin storkarriär 1992.

– Det pågick en tävling under ytan som kom i vägen för någon äkta konversation oss emellan, berättade Brad Pitt öppenhjärtigt då enligt

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela