Labour får miljoner av Rowling

Världens rikaste kändis delar med sig av sina miljoner.


Gordon Brown kan behöva lite stöd. Sedan han tillträdde som Labours nya partiledare efter Tony Blair den 27 juni 2007 har det opinionsmässigt gått åt skogen. Därför kan det bli en konservativ valseger i nästa val med David Cameron i spetsen om inget görs. Världens rikaste kändis JK Rowling, som fasar inför ett maktskifte, sträcker ut en hjälpande hand till Brown genom att donera en miljon pund, motsvarande 12 miljoner kronor.

- Jag tror att fattiga och utsatta familjer kommer att få det mycket bättre under Labourpartiets ledning än under det Cameron-ledda konservativa Tories, säger JK Rowling.

Innan den brittiska författaren slog igenom med Harry Potter-böckerna, som sedan filmatiserades, var hon en fattig och arbetande ensamstående mamma, som var bidragsberoende under tiden hon skrev första boken. Hon hade till och med svårt att ordna mat till familjen, rapporterar BBC News.

Gordon Brown tackar och tar emot och har i ett uttalande sagt att han är väldigt nöjd över att få ekonomiskt stöd från "en av de största författarna någonsin".

Rowling tjänade 1,8 miljarder kronor under förra året.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!