Kanal 5 skrämmer programdeltagarna

- 23/11/2008, 03:10 -

I och med den nya programsatsningen skrämmer Kanal 5 upp programdeltagarna.

Kanal 5:s nya storsatsning Wipeout lockar allsköns svenska kändisar. Programmet spelas in i Argentina och i går reste Linda Rosing och Kitty Jutbring till landet. Men nu går Linda Rosing ut och berättar om sin skräck för Argentina. En skräck som Kanal 5 skapade.

– Det värsta är kriminaliteten i staden där vi ska bo. Jag höll på att svimma när jag läste allt Kanal 5 ville att vi skulle gå igenom om all kriminalitet i Buenos Aires. Det är våldtäkter, och kidnappningar, och rån, och jag blir fan livrädd, säger Linda Rosing.

Enligt kanalen så är huvudstaden Buenos Aires i Argentina en ytterst farlig stad. Programdeltagarna ska inte gå ut ensamma. Aldrig stoppa en taxi. Och se upp för kidnappningar och Hiv.

"Hiv och aids är relativt vanligt i Argentina.", skriver Kanal 5 i sina säkerhetsregler. Detta trots att en minimal andel, 0,3%, av Argentinas befolkning lever med Hiv.

Nu planerar Linda Rosing att göra sig ful för att inte bli utsatt för rånförsök eller andra överfall.

Hur packar man resväskan inför ett sånt här äventyr?

- De fulaste kläder jag har, inget smink, och inga fina klänningar. Jag får vara så neutral det går helt enkelt, säger hon till Expressen.

Skrivet av: