Persbrandts nakenfest till domstol

- 08/01/2009, 14:00 -

Mikael Persbrandt överväger att stämma Se & Hör för publicerade nakenbilder.

Sveriges skådespelarhunk Mikael Persbrandt är fly förbannad över att nakenbilderna på honom från en privat fest har publicerats i skvallertidningen Se & Hör. Han överväger nu att vidta rättsliga åtgärder och dra tidningen till domstol.

– Jag tycker att det är osmakligt, säger hans advokat Sargon de Basso.

I senaste numret av Se & Hör publiceras flera bilder, tagna på en privat fest, på Persbrandt, som på en av dem skyler sitt könsorgan med en handduk. När han fick se och höra om bilderna gick han i taket.

– Om man publicerar bilder på en person från en privat tillställning så tycker jag att det är osmakligt, säger Sargon de Basso, Persbrandts advokat, till Aftonbladet.

Tua Lundström, chefredaktör på Se & Hör, skyller ifrån sig och menar att tidningen har agerat helt korrekt efter att ha bevakat "knarkfesten", som hon beskriver det.

– Persbrandt har ju alla publicerat när han är på fyllefest, eller när han slår någon på käften, eller när han gifter sig och skiljer sig och gifter sig och skiljer sig. Ibland får han huvudrollen i någon serie - och visst, då skriver vi om det också. Nu deltar han på ett knarkparty - självklart att vi publicerar det, säger hon till Dagens Media.

I veckan bestämmer sig Persbrandt och hans advokat om de ska vänta sig till pressombudsmannen eller domstol.

Skrivet av: