Persbrandts nakenfest till domstol

Mikael Persbrandt överväger att stämma Se & Hör för publicerade nakenbilder.


Sveriges skådespelarhunk Mikael Persbrandt är fly förbannad över att nakenbilderna på honom från en privat fest har publicerats i skvallertidningen Se & Hör. Han överväger nu att vidta rättsliga åtgärder och dra tidningen till domstol.

– Jag tycker att det är osmakligt, säger hans advokat Sargon de Basso.

I senaste numret av Se & Hör publiceras flera bilder, tagna på en privat fest, på Persbrandt, som på en av dem skyler sitt könsorgan med en handduk. När han fick se och höra om bilderna gick han i taket.

– Om man publicerar bilder på en person från en privat tillställning så tycker jag att det är osmakligt, säger Sargon de Basso, Persbrandts advokat, till Aftonbladet.

Tua Lundström, chefredaktör på Se & Hör, skyller ifrån sig och menar att tidningen har agerat helt korrekt efter att ha bevakat "knarkfesten", som hon beskriver det.

– Persbrandt har ju alla publicerat när han är på fyllefest, eller när han slår någon på käften, eller när han gifter sig och skiljer sig och gifter sig och skiljer sig. Ibland får han huvudrollen i någon serie - och visst, då skriver vi om det också. Nu deltar han på ett knarkparty - självklart att vi publicerar det, säger hon till Dagens Media.

I veckan bestämmer sig Persbrandt och hans advokat om de ska vänta sig till pressombudsmannen eller domstol.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

idag 10:48
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.