Gynning sextrakasserad i ett halvår

Carolina Gynning sextrakasseras av okänd man men polisen gör inget.


Nyligen hemkommen från sitt senaste teveprojekt i Japan har Carolina Gynnning fullt upp. Men mer lär det bli och då av det mer problematiska slaget.

För i september i fjol kontaktades hon av en fransk man som trodde sig ha en relation med henne. Redan då tvingades Carolina Gynning genomlida en längre tid av ofredande både i form av telefonsamtal och mejl. Mannen hade bland annat startat en webbsida där han skrev om henne på ett "klandervärt sätt", enligt polisanmälan.

Trakasserier som nådde sin kulmen för bara några veckor sedan när mannen ringde upp Gynnings mamma i Malmö. Han befann sig på ett hotell i Stockholm och krävde att få träffa Carolina Gynning. Något som blev droppen för tevestjärnan som valde att polisanmäla honom för förtal, ofredande och sexuellt ofredande.

”Carolina har tagit mycket illa vid sig av detta och känner sig orolig för vad den här personen kan göra (...) Denna okända person har genom mailen och telefonsamtalen gjort sig skyldig till förtal, ofredande och sexuellt ofredande”, går att läsa i anmälan.

Men trots upprepade trakasserier väljer kammaråklagare Rolf Hillegren att avskriva fallet.

– Syns man så pass mycket och exponeras i tv och bloggar är det inte förvånande att man blir kontaktad. Det är inte helt konstigt att hon folk hör av sig till henne. Det är inget som vi kommer att gå vidare med. Det går inte att styrka brott och anmälan blev avskriven i dag. Det var inte tillräckligt allvarligt enligt mig, säger Rolf Hillegren enligt Aftonbladet.

Carolina Gynning själv är förtegen om det hela. Det är för obehagligt. Men att anmälan avskrivits känner hon inte till.

– Det visste jag inte själv, det var tråkigt. Men jag vill inte prata mer om det här, I’m sorry, säger Carolina Gynning till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.