Michelle Obamas tonårskärlek berättar

- 20/12/2008, 16:36 -

Här är detaljerna om USA:s blivande högsta dams dejtande innan Barack.

Den 20:e januari blir Michelle Obama USA:s högsta dam när hennes man Barack Obama invigs som president. Michelle som tog stor plats under valkampanjen tros bli en av de mest inflytelserikaste presidentfruarna i klass med Hillary Clinton och Jackie Kennedy.

Men när Barack Obamas förflutna är väl dokumenterat där tidningarna har gjort flera porträtt, så vet vi desto mindre om Michelle.

Skolbalen

Nu har National Enquirer hittat hennes tonårskärlek David Upchurch. De var ihop under junior years vilket motsvarar det svenska högstadiet. Det var också Upchurch som tog med den artonåriga Michelle Robinson till skolbalen på Whitney M. Young High School i Chicago. Skolbalen anses som något väldigt speciellt i USA.

– Jag växte upp med Michelle och hennes bror Craig. Vi var grannar och våra familjer stod varandra nära. Efter att min far dog tog Michelles pappa hand om mig. Han hjälpte mig att ta hand om min förlust och sa att han alltid kommer vara där för mig. Jag uppskattade verkligen det och det gjorde stor skillnad i mitt liv, säger David Upchurch till The Enquirer.

Var ett problembarn

Under ett och ett halvt år var David Upchurch och Michelle Obama ett par. Men de hade olika ambitioner. När de växte upp och tog steget ut i vuxenlivet skiljdes deras vägar åt.

– Michelle och jag gillade verkligen varandra men du vet hur högstadiekillar kan vara. Vi var inte redo att ta ansvar och växa upp. Jag var problembarn minst sagt. Just då tog jag inte livet eller min framtid seriöst. Men Michelle visste vad hon ville och efter examen åkte hon till Princeton. Jag kunde inte stå i vägen för det. Jag önskade henne det bästa för hon har alltid varit en underbar person.

"Jag är stolt"

– Jag kan inte säga hur stolt jag är över henne och hennes man. Jag har aldrig träffat Barack men jag måste säga att han har haft tur, säger Upchurch till Enquirer citerad av Celebitchy.

Upchurch jobbar i dag med kundtjänst och är en skild far till tre barn.

Michelle Obama: South Side Girl

Skrivet av: