Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Artisten hotade misshandla präst

Nöje | 20/04/2009 06:51

Kvinnlig artist löpte amok på kyrkogård - misstänks för brott mot knivlagen.

En känd kvinnlig artist löpte amok på en kyrkogård i centrala Stockholm under lördagseftermiddagen.

Artisten hotade misshandla en präst, kastade kläder omkring sig och ska ha uppträtt mycket aggresivt enligt ett vittne till Expressen.

Det var vid tretiden på lördagseftermiddagen som den kvinnliga artisten spårade ur på Adolf Fredriks kyrkogård i centrala Stockholm.

Artisten, som är i dryga 30-årsåldern och haft flera stora hits såväl i Sverige som utomlands, uppträdde hotfullt mot både förbipasserande och besökare till kyrkan.

– Hon var mycket aggressiv. Hon bråkade med folk och skrek fula ord, säger ett vittne till Expressen.

När hon började hota en av kyrkans präster med misshandel larmades polisen.

– Vår präst gick ut för att försöka lugna henne. Då sa hon att hon skulle slå henne, säger kyrkoherde Nils-Henrik Nilsson till Expressen.

Något handgemäng blev det dock aldrig eftersom polisen kunde komma till platsen och omhänderta artisten, som fördes iväg därifrån.

– Hon har inte gripits för något. Vi fick larm om att hon uppträtt stökigt och förde henne därifrån, säger Suss Lindström, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen till Expressen.

Vid en visitation hittades två knivar på kvinnan och en förundersökning om brott mot knivlagen har nu inletts mot artisten.

Skrivet av: