Loreen efter årets seger. Snart vet vi vilka som tävlar nästa år. Arkivbild.
Loreen efter årets seger. Snart vet vi vilka som tävlar nästa år. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

De ska tävla i Melodifestivalen

I dag avslöjas nästa års artister i Melodifestivalen. Musiktävlingen verkar bjuda på många vana återvändare – men också flera oväntade namn.


Enligt Aftonbladets källor, som brukar vara välunderrättade, ställer reality-tv-profilen Gunilla Persson upp i tävlingen. Av sitt Instagram-konto att döma verkar "Hollywoodfrun" också ha flugit till Stockholm i sällskap med sin sjungande dotter lagom till SVT:s presentation.

En annan nykomling är den maskerade epadunkstjärnan Fröken Snusk, uppger Aftonbladet. Artisten har haft enorma framgångar med låtar som "Rid mig som en dalahäst" och nu är frågan hur hennes barnförbjudna image passar in i ett beskedligare sammanhang som Melodifestivalen.

Enligt uppgift ska Danny Saucedo återvända och tävla i Melodifestivalen en femte gång samtidigt som duon Samir & Viktor gör comeback efter några år på varsitt håll. Även veteraner som Dotter, Medina och Lisa Ajax påstås finnas i startfältet, liksom Marcus & Martinus som slutade tvåa efter Loreen i våras.

Artisterna presenteras vid en presskonferens i Stockholm med start klockan 11.

Melodifestivalen drar i gång den 10 februari och äger rum i Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna, Karlstad och Stockholm.

Vinnaren representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Malmö i maj.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Gunde Svan glömde stänga gylfen i nya klippet: "Alltid redo"

Petra Mede blev mamma vid 52 – avslöjar hur dottern blev till

1 timme sedan
Första barnet fick Petra Mede som 42-åring, när hon födde dottern Adeline. 10 år senare blev Petra – då 52 – mamma igen när dottern Paula kom till världen. Petra valde att skaffa dottern Paula på egen hand.

Mellostjärnan har opererat bort tumör – bara dagar innan finalen

1 timme sedan
Under lördagens Mello-final väljs Jimmy Jansson in i programmets "Hall of fame". Men i veckan har han haft mycket annat att tänka på. Han opererade nämligen bort en tumör i början av veckan.

New Kids on The Block släpper nytt

1 timme sedan
New Kids on The Block släpper nytt album i vår. "Still kids" kommer den 17 maj och är gruppens första på elva år. Albumet föregås av singeln "Kids" som släpptes på tisdagsmorgonen.

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

2 timmar sedan
Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

2 timmar sedan
Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.