Fredag 30 Jul
Stockholm

Intervju24: Kattis Ahlström

Nyheter24 har mött Kattis Ahlström som lanserar ny tidning och nytt teveprogram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hon är överallt, den där Kattis Ahlström. I din teveapparat, i din radio, i din lokala mataffär och nu på din busshållsplats. Över berg och dalar viskas hennes namn, och visst låter det som om att ytterdörren gnisslar "Kattis" varje gång du kommer hem?

Om inte har du antagligen bott någon annanstans än i Sverige sedan hon gjorde sitt första framträdande i programmet 7-9 för hela sjutton år sedan.

Sedan dess har hon varit programledare för Eurovision Song Contest, sommarpratare i P1, chefredaktör för ICA-kuriren och nu är hon högaktuell med sin nya livsstilstidning Kattis & Company och teveprogrammet med samma namn som sänds i TV4 Plus nu i vår.

Nu erövrar superleende Kattis även Nyheter24, och vi bjuder nu på en exklusiv dos av kvinnan som stolt kan kategorisera sig som en mångsysslare utan A-kassa och stammiskort på Arbetsförmedlingen.

Du har precis lanserat tidningen Kattis & Company. Hur känns det?

– Väldigt bra! Vi har fått bra respons och vi kan pusta ut lite...

Vilka vänder sig tidningen till?

– Främst kvinnor i en bred målgrupp. Kanske har man inte små bebisar omkring sig utan lite större barn.

Hur känns det att ha en tidning i sitt eget namn?

– I början tyckte jag inte alls om det men nu har jag vant mig lite. Främst för att jag står för innehållet som är min ursprungidé.

Känns det inte läskigt att sälja sig själv som ett koncept?

– Men det gör jag inte. Det är en del av mig och har med mitt arbete att göra inte den privata sidan.

Vad vill du tillföra med Kattis & Company?

– Främst att inspirera att gå nya vägar i livet som man kanske inte riktigt tänkt sig.

Tror du att alla skulle kunna ha en tidning i sitt eget namn eller tror du att det kräver vissa kvaliteter som förebild?

– Jag tror att om man tror tillräckligt på en idé så kan de flesta ha en egen tidning.

Tycker du att du själv är en bra förebild?

– Jag gör så gott jag kan som förebild. Jag tror att man kan känna igen sig i mig att jag inte skapar prestationsångest.

Du har vunnit Kristallen, du har varit konferencier för Eurovision Song Contest, du har gjort radio, du har en tidning och en teveshow i ditt eget namn. Nu när du har gjort så mycket - vad har du för mål och drömmar kvar?

– Just nu gör jag mycket av det jag drömt om, men jag kommer alltid att ha drömmar. Jag vill bo i Afrika och jobba där till exempel. Det är en stor dröm.

När kommer man kunna köpa Kattis & Company i affären?

– NU!

Och till sist en fråga som inte har någonting med någonting att göra. Vad skulle du göra om din bästa vän bad dig att vikariera för henne som korvförsäljare i Kungsträdgården?

– Jag hatar korv så det blir svårt att vara trovärdig i det. Men glass - mer än gärna. Men det har jag redan gjort faktiskt! Just i Kungsträdgården! Ha ha!

Delar du Nyheter24:s besvikelse över att ryktena att Kattis Ahlström skulle få figurera på baksidan av de nya enkronorna var falska?

Slå då på TV4 Plus klockan 20.00 varje tisdag eller gå till valfri affär och införskaffa hennes nya tidning för din dagliga Kattis-dos!

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela