Peddolanski återvänder ej till USA

Åtalet kvarstår.


Filmskaparen Roman Polanski kommer inte att återvända till USA för åtal. Hans försvarare säger att det varken är nödvändigt eller relevant att han ska infinna sig i rätten.

Det var 1977 filmskaparen Roman Polanski erkände att han haft sexuellt umgänge med en 13-årig flicka. Han släpptes mot borgen i avvaktan på vidare rättsprocess men flydde landet 1978 eftersom han fått vetskap om att en domare planerade att skicka honom till fängelse. Polanski bosatte sig därför permantent i Frankrike. Sedan dess har han inte återvänt till USA en enda gång. Detta eftersom han riskerar att arresteras om han sätter sin fot på amerikansk mark igen.

Domaren meddelar nu att åtalet mot Polanski kvarstår om han inte infinner sig i rätten. Offret har även sagt att hon vill att åtalet läggs ner men trots det vill man förhöra Polanski och det kommer inte att ske såvida han inte infinner sig i rätten. Polanskis försvarare meddelade att Polanski inte kommer att infinna sig, skriver Los Angeles Times.

Det är i sista sekund som Polanski nu kan bli frigiven. Men det kommer inte att ske såvida han inte dyker upp i rätten senast torsdag meddelar domaren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!