Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Elake" Runar förlöjligade butiksägare

- 03/04/2009, 16:01 -

Betalade faktura med stor en säck 50-öringar.

Inför sitt bröllop vände sig predikanten Runar Sörgaard till fest- och bröllopsbutiken Twink. Han ville beställa inbjudningskort i form av boxar med konvolut. Alla kort hämtades upp, utom de engelskspråkiga. De skulle hämtas upp några dagar senare.

Men ingen kom.

Ägaren Anna Thunell kontaktade honom för att fråga när de skulle komma och hämta korten. Men ingen svarade.

– När Runar två veckor senare ringde upp fick hon en riktig kalldusch. Han påstod att konvoluten inte hade hållit och att de hade fått limma dem själva, säger Anna Thunell till Nyheter24.

Hur ställde du dig till det?

– Jag sa att det självklart inte ska hända och frågade om han hade kvar något exemplar som vi kunde kolla på och se vad det var för fel. Men det hade han inte. Sedan kom han med massa bortförklaringar, säger hon till Nyheter24.

När de väl betalade så fick inte butiken hela summan. När hon konfronterade Runar blev han upprörd.

– Han hotade med att vidta rättsliga åtgärder om vi yttrade ett ord till. Det var väldigt obehagligt att få sådana hot, säger hon.

Ägarna skickade ärendet till Kronofogden och det hela gick vidare till tingsrätten. Runar dömdes att betala tillbaka den resterande summan. Och det gjorde han på ett mindre trevligt sätt.

– Runar plus två killar till kom hit med en stor kasse med massa 50-öringar som de betalade med. Meningen var väl att de skulle sprida ut det över hela golvet men det var ju så tungt för dem. Han måste ju ha planerat det här länge, eftersom han lagt ner tid på att växla allting.

Hur länge tog det att plocka upp dem?

– En hel förmiddag.

Vad hände sen?

– Vi bad honom att betala pengarna på vårt bankgiro istället. Då påstod han att som kund kunde han få betala med vilken valuta han ville.

Har ni fått klagomål tidigare för konvoluten?

– Nej aldrig.

Vilken är din uppfattning om Runar nu?

– Han verkar så trevlig i början men så fort han blir ställd mot väggen så blir han elak. Han vill framstå som så blid men är helknäpp.

Ägarna till butiken väntar nu på att summan ska betalas in på bankgirokontot och tänker inte växla in pengarna själva.

– Det är för tungt, konstaterar Anna Thunell uppgivet.

Skrivet av: