Torsdag 24 Jun
Stockholm

Robinsondeltagare psykiskt sjuk

Nu polisanmäler Sascha produktionsbolaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Paolo Roberto som leder det svenska djungelprogrammet Expedition Robinson har tidigare sagt att den kommande säsongen av teveprogrammet kommer att bli hårdare än någonsin.

Vad som kommer att ske vet bara de som befinner sig i Karibien just nu.

Men en sak är säker - om deltagarna får genomgå samma hårda tävlingar som deltagarna i den danska versionen får de det väldigt tufft.

Tvingades att tävla nakna

De danska Robinsondeltagarna tvingades nämligen att genomföra en tävling där de skulle springa ikapp - nakna.

De som vägrade fick antingen åka hem eller äta larver.

En av de som vägrade är den 23-åriga Sascha Bredgaard Kristiansen som anmälde sig till den danska versionen av Expedition Robinson 2009 i tron om att få en riktig upplevelse.

Men äventyret på ön utvecklade sig till att bli en riktig mardröm för den unga studenten.

Satt fången på ö

I stället för att skickas hem till Danmark, som hon hade blivit lovad, fördes hon mot sin vilja till en liten ö där hennes utröstade bror höll till. Där fick hon tillbringa 42 dagar.

Sascha ville åka hem men produktionsbolaget lät meddela att hon hade förbundit sig till att göra som de sa - annars skulle hon få betala ett stort skadestånd.

–Jag mådde psykiskt dåligt och ville bara hem. Jag sa att jag inte ville delta i teveprogrammet längre och att jag var knäckt och inte klarade det psykiskt, berättar Sascha för Ekstrabladet.

Polisanmäler produktionsbolaget

Hon berättar att hon nu är långtidssjukskriven. Sascha får ofta ångestanfall och börjar att hyperventilera.

–Expedition Robinson har förstört mitt liv, berättar hon.

Sascha bestämde sig för att polisanmäla produktionsbolaget bakom teveprogrammet, Strix Television, för olaga frihetsberövande, för att ha nekat henne läkarhjälp, för att ha nekat henne ett telefonsamtal till en advokat och för att ha satt hennes liv och hälsa i fara.

–Jag lider av posttraumatisk stress och allvarlig depression. Sedan jag kom hem från Malaysia har jag fått ångestdämpande och antidepressiv medicin, berättar Sascha för Ekstrabladet.

Expedition Robinson Danmark:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela