Söndag 5 Dec
Stockholm

Anna Anka nära att dö

Slog huvudet i marken och fick en tolv centimeter lång spricka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen var det dags för lyxhustrun Anna Anka, gift med världsartisten Paul Anka, att underhålla svenska folket igen genom sin medverkan i dokumentärserien Svenska Hollywoodfruar TV3.

Anna som dagligen figurerar i media har öppet berättat om allt från olagliga bilturer till vad hon tycker om de andra fruarna. Den här gången är det berättelsen om sin nära döden-upplevelse som står på tur.

Den roliga leken blev en dödslek

Då Anna var tolv år och fortfarande bodde i Sverige var hon ute och lekte med några kompisar.

Leken gick ut på att Anna skulle försöka fånga några av de cyklande killarna hon lekte med. Men på bara en sekund förvandlades den roliga leken till en dödslek.

Anna hamnade framför en av cyklisterna som körde rakt in i henne. Hon föll handlöst till marken och slog i huvudet så skallbenet sprack.

Resultatet blev en tolv centimeter lång spricka i huvudet. Hade det handlat om tretton centimeter hade Anna kanske inte överlevt.

– Jag svävade mellan liv och död, och fick ligga på Lunds lasarett i två veckor för vård, berättar Anna för Expressen.

Fick inte röra på sig

När hon kom hem från sjukhuset fick hon ligga hemma i sängen i fyra månader utan att röra på sig. Anna fick varken läsa, se på teve eller på något annat sätt anstränga sitt huvud eftersom läkarna inte ville ta några risker.

Än i dag måste Anna äta mediciner mot den kroniska värken.

– Det är ofta så med trauman mot huvudet att det utvecklas till huvudvärk, så även för mig. Det gör ont nästan jämt, säger Anna.

Anna berättar att med hjälp av medicinerna kan hon hantera smärtan ganska bra.

– Men jag håller absolut inte på med dåliga grejer. Det här är bra värktabletter, säger hon till Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela