Anna Anka nära att dö

Slog huvudet i marken och fick en tolv centimeter lång spricka.


Under måndagen var det dags för lyxhustrun Anna Anka, gift med världsartisten Paul Anka, att underhålla svenska folket igen genom sin medverkan i dokumentärserien Svenska Hollywoodfruar TV3.

Anna som dagligen figurerar i media har öppet berättat om allt från olagliga bilturer till vad hon tycker om de andra fruarna. Den här gången är det berättelsen om sin nära döden-upplevelse som står på tur.

Den roliga leken blev en dödslek

Då Anna var tolv år och fortfarande bodde i Sverige var hon ute och lekte med några kompisar.

Leken gick ut på att Anna skulle försöka fånga några av de cyklande killarna hon lekte med. Men på bara en sekund förvandlades den roliga leken till en dödslek.

Anna hamnade framför en av cyklisterna som körde rakt in i henne. Hon föll handlöst till marken och slog i huvudet så skallbenet sprack.

Resultatet blev en tolv centimeter lång spricka i huvudet. Hade det handlat om tretton centimeter hade Anna kanske inte överlevt.

– Jag svävade mellan liv och död, och fick ligga på Lunds lasarett i två veckor för vård, berättar Anna för Expressen.

Fick inte röra på sig

När hon kom hem från sjukhuset fick hon ligga hemma i sängen i fyra månader utan att röra på sig. Anna fick varken läsa, se på teve eller på något annat sätt anstränga sitt huvud eftersom läkarna inte ville ta några risker.

Än i dag måste Anna äta mediciner mot den kroniska värken.

– Det är ofta så med trauman mot huvudet att det utvecklas till huvudvärk, så även för mig. Det gör ont nästan jämt, säger Anna.

Anna berättar att med hjälp av medicinerna kan hon hantera smärtan ganska bra.

– Men jag håller absolut inte på med dåliga grejer. Det här är bra värktabletter, säger hon till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

1 timme sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

2 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

2 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

2 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

2 timmar sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...