Han är Amerikas mest hatade man

Larry David väcker ont kristet blod i USA när han pissar på Jesus i Simma lugnt Larry.


Ett helt land har enats emot komikern Larry David efter att han kissat på en tavla av Jesus i senaste avsnittet av Curb Your Enthusiasm. Kisset träffade ikonens Jesusöga och anhängare misstog det för att vara en tår.

Det hela var menat som satir, men humorgreppet har fått kristna grupper i USA att gå hårt åt seriens skapare. Såväl katolska opinionsbildare som konservativa åsiktsmaskiner har gått hårt åt Larry David för scenen.

Fox News åsiktsankare, Bill O'Reilly, som ser Miley Cyrus som en bättre förebild i underhållningsbranschen, har stämplat David som "idiot" för att han "hånar kristendomen".

– Han är en idiot, och det finns inget roligt i det där, säger O'Reilly.

O'Reilly får stöd av Deal Hudson som har rasat mot David och krävt en ursäkt. Han har också sagt att om något liknande hade gjorts mot muslimska symboler hade det blivit ett större liv.

Förväntningarna var stora inför den nya säsongen av Curb Your Enthusiasm då Seinfeldgänget skulle återförenas. Det blev däremot bara ett avsnitt med de gamla vännerna. I stället har Larry David, serieskaparen och huvudrollsinnehavaren, passat på att skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt kring sin person.

När förre vicepresidenten Al Gore vann Nobels fredspris för filmen En obehaglig sanning var en av medproducenterna till filmen Laurie David, Larrys fru. Men samma år skilde sig Larry och Laurie, vilket var något som vi fick följa i hans Simma lugnt Larry.

I nuvarande säsong är Larry singel. Ungkarlen Larry, som i serien inte har några skrupler, har därför under säsongen passat på att begå etikbrott av alla de slag. Men David lider av sig själv och försöker återfå sin fru genom att erbjuda henne rollen som George Costanza fru i återföreningen av Seinfeld.

Se scenen ur Curb Your Enthusiasm och Bill O'Reillys reaktion nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!