Idoljuryn får eget program

– Programmet var en förutsättning för att juryn skulle ställa upp på Idol.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Idol-juryn får ett eget program i vår, och programidén går ut på att hitta en riktig världsstjärna.

– Folk tror att Idol är på riktigt, men såhär går det till att bygga en riktig stjärna, säger en källa som jobbat med programidén till Nyheter24.

Enligt samma källa är det nya programmet en önskan från Anders Bagge och Andreas Carlsson, som från början egentligen inte alls var speciellt sugna på att sitta i Idol-juryn. Sannolikt kan det nya programmet ha använts som ett förhandlingsargument från Bagge och Carlsson när de bestämde sig för att medverka i Idol ändå, vilket även bekräftas av andra källor som varit med i produktionen.

– För mig var det chockerande att de satte sig i juryn, så mycket skit som de snackat om Idol tidigare, säger källan till Nyheter24.

Programidén går alltså ut på att hitta nästa storstjärna, för världsmarknaden. Anders Bagge och Andreas Carsson fungerar som coacher under vägen som stjärnkarriären ska byggas från grunden med hjälp av världens bästa låtskrivare och producenter. Stjärnan har bland annat varit i Los Angeles för att jobba med monsterproducenterna, och planeras att uppträda inför de riktigt stora i New York.

Under inspelningarna av programmet lär två stjärnor ha hittats, varav den ena är en femtonårig tjej som Anders Bagge föll för totalt.

– Hon har en bättre röst än Christina Aguilera på "Genie in a Bottle", ska Bagge ha sagt, enligt Nyheter24:s källa.

Bakom programmet ligger produktionsbolaget Meter Television, och det kommer att sändas i TV4, antagligen redan till våren 2009.

Christina Aguilera "Genie in a Bottle":

Skrivet av: