Torsdag 16 Sep
Stockholm

Rapace vill inte träffa Larssons familj

"Jag tycker det är otroligt fult vad pengar gör med människor."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Noomi Rapace. Just nu högaktuell och hyllad för sin roll som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons bästsäljande bok ”Män som hatar kvinnor”.

"Pengar gör folk fula"

På fredagen efter galapremiären hyllade Stieg Larssons far Erland och bror Joachim Larsson Noomi Rapace för hennes insats. Men Noomi visar ingen respekt överhuvud taget.

–Jag tycker det är otroligt fult vad pengar gör med människor och speciellt i arvskonflikter. Jag har liksom inte velat träffa hans pappa och hans bror eftersom jag tycker det blir väldigt obehagligt när människor kommer i kläm på grund av pengar eller när det blir dollartecken i ögonen. Pengar gör folk fula, sade hon till norska TV2.

"Hon tror att det handlar om pengar"

När Erland Larsson får höra vad hon sagt ger han svar på tal.

–Hon vet uppenbarligen inte vad det handlar om. Det är många bitar i det här och vi vill inte ha någon pajkastning med Eva Gabrielsson. Noomi känner inte till bakgrunden. Hon tror, som många andra att det handlar om pengar – men det gör det inte, uppgav han för samma tevekanal.

Michael Nyqvist, filmens huvudrollsinnehavare, vill inte kommentera fråga om arvstvisten.

Bakgrund:

Stieg Larssons Millenium-serie släpptes först efter hans död. Kriminalromanerna om journalisten Mikael Blomkvist och datahackern Lisbeth Salander gjorde succé. Både i Sverige men också internationellt. Böckerna har dragit in hundratals miljoner kronor.

Men pengarna har också gett upphov till en skandalomsusad arvstvist. Eftersom Larsson inte lämnade efter sig ett testamente och aldrig gifte sig med sin livskamrat och sambo Eva Gabrielsson tillfaller upphovsrättigheterna och alla inkomster från böckerna Stieg Larssons far och bror som vägrar dela med sig. Kvar för Eva Gabrielsson blir parets gemensamma tvåa på Södermalm i Stockholm.

Trailern för "Män som Hatar kvinnor":

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela