Lördag 24 Jul
Stockholm

Simpsons slår alla rekord

Matt Groenings tecknade familj har suttit i sin tevesoffa i snart 20 år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Teveserien The Simpsons har kallats för den bästa allegorin över den amerikanska förortsfamiljen. Nu har den tecknade familjen precis tecknat ett förnyat kontrakt med Fox som sträcker sig över två år till. Skulle kontraktet fullföljas blir Matt Groenings skapelse den längsta teveserien i amerikansk teve någonsin.

Men serien som ansågs vara synonym med smarta skämt är i dag en gult skugga av sitt forna jag. Med teveserier som South Park och Family Guy hack i häl har tittarsiffrorna sjunkit. I ett desperat försök att dra till sig uppmärksamhet, som inte ens långfilmen klarade av, har introsekvensen uppdaterats.

Seriens sjunkande popularitet kan bero på att humorhalvtimmen har ett allt mer repetetivt upplägg. På internet kritiseras ofta Simpsons - till exempel på bloggen Things of Interest som listar tio anledningar till att "Simpsons suger". Oavsett går det inte att underskatta teveseriens betydelse i historien. När den var ny för 20 år sedan bröt den flera tabun och visade att tecknat funkar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela