Alla vänder Laila Bagge ryggen

Guldbaggen hade inget att hämta i Let's Dance.


Efter dansen på rosorna, har rosorna vissnat i TV4:s inspelningslokal. Då passar såväl juryelit som Let's Dance-deltagare att driva linjen att tvåan Laila Bagge inte hade något i programmet att göra från början. Bagge, som var tekniskt överlägsen genom hela säsongen, mörkade att hon hade jobbat som lärare på dansskolan Sway i Stockholm. Det fick flera av de övriga deltagarna att peka på orättvisa spelregler.

– Laila dansar på en otroligt proffsig nivå, men det hon visade upp i sitt shownummer var inte baserat på sådant som hon lärt sig här i Let's Dance, säger juryns ordförande Tony Irving, till Aftonbladet.

Han menar att muskulöse Magnus Samuelsson utvecklades mer under tävlingen. Och flera av danskollegorna har retat upp sig på att Bagge har behandlats likadant, trots hennes kopplingar till dansskolan och utbildning på Balettakademin.

– Bagge är ju överlägsen som dansare, hon stod för sig själv. Han var en nybörjare och hon var en kunnig dansare, det var det som de slogs om. Hela den här tävlingen har varit underlig. Jag tycker att det var rättvist att han vann, säger George Scott till Aftonbladet.

Trean Morgan Alling nöjer sig inte med att Bagge storgrät under finalsändningen, och förklarade att hon kämpat lika hårt som övriga i tävlingen. Han tycker fortfarande att tävlingen har varit orättvis.

– Ja, Let’s Dance handlar om att ta kända människor som aldrig har dansat tidigare, säger Morgan Alling till Aftonbladet.

Själv känner sig Bagge orättvist behandlad.

– Ingen har sagt något direkt till mig. Jag tror inte att folk förstår hur jag slitit. Inget kommer gratis för mig heller, säger hon till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!