Rourke hatade sin Wrestler-karaktär

"Jag hatade honom när jag läste manuset för första gången."


Mickey Rourke må vara Oscarstippad för sin roll som arg och elak hulk i nya filmen The Wrestler men själv är han inget fan av huvudkaraktären.

Varför?

Den påminner honom om sig själv och om sitt helvetiska förflutna.

52-åriga Rourke har kämpat med en svår barndom och tungt drogberoende under flera år och var till slut tvungen att gå till terapi för att ta itu med sina demoner.

– När jag läste manuset för första gången hatade jag min karaktär. Jag hatade hans dumdristighet, och den sidan av honom som gjorde att han blev en total nolla. Att han inte kunde vara pålitlig eller ta ansvar för sina handlingar. Det var så jag betedde mig i många år innan jag gick till en terapeut.

Senare insåg Mickey Rourke att rollen var klippt och skuren för honom.

– Jag kommer från en våldsam bakgrund, jag var arrogant och stolt. När jag gick i terapi insåg att alla dessa beteenden kom genom att jag försökte dölja de problem jag hade i min barndom, som att jag blev övergiven och den skam jag kände, säger han till Contact Music.

Och trots att Rourke har kommit till insikt om sitt gamla liv träffar han fortfarande sin terapeuft regelbundet.

– När jag förut skapade rena helveten runt om kring mig, förstod jag inte hur jag skulle lösa mina problem. Men nu förstår jag vartifrån allt kommer.

Tidigare har vi berättat om skådespelerskan Marisa Tomeis sexiga och avklädda scener mot Rourke i nya filmen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!