Sopranos-hunk begick självmord

John Costelloe eller mer känd som "Johnny Cakes" hittades död den 16 december.


47-årige John Costelloe blev mest känd som den homosexuelle karaktären Jim "Johnny Cakes" Witowski i succéteveserien Sopranos som handlar om New Jerseymaffian. Costelloe hittades död när han var på semester i sitt hem i Sunset Park i Brooklyn, New York. Han hade skjutit sig själv i huvudet. Självmordet kom som en chock för familjen som sade sig vara helt ovetande om skådisens problem.

– Det är ofattbart. Det här är för mycket för mig att hantera just nu, sa skådespelarens pappa Michael Costelloe i går.

I teveserien spelade han en kock som var känd för sina majsmjölpannkakor i staden Boonton i New Hampshire. Sopranoscapon "Vito Spatafore" blev kär i "Johnny Cakes" sedan att han rymt till Boonton efter det avslöjats att han var bög. Vito blev imponerad av att Johnny Cakes arbetade som en volontärbrandman. Förhållandet tog slut när Vito mördades av sina homofobiska maffiavänner. Costelloe och Joseph Gannascoli som spelar Vito i Sopranos har varit vänner länge och nyheterna om vännens död har tagit hårt på Gannascoli.

– Jag var chockad när jag hörde om vad som hänt och det har fortfarande inte sjunkit in. Jag upptäckte aldrig något problematiskt med honom och njöt alltid av hans sällskap, säger han till New York Post.

Costelloes jobbade med en off-broadwaypjäs, "Gang of Seven", här han begick självmord den 16 december.

Gannascoli och en annan Sopranospolare, Steve Buscemi, var bland dem som deltog vid begravningen.

Se Johnny Cakes i Sopranos

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

1 timme sedan
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".

Augustgalan flyttar till Dramaten

2 timmar sedan
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.

Stora ändringen i nya Wahlgrens värld får tittarna att rasa

2 timmar sedan
Pernilla Wahlgren publicerade glädjande nyheter på sina sociala medier. Men följarna – de blev halvnöjda kan man säga.

"Blair witch"-skådisar vill ha lön i efterskott

2 timmar sedan
Stjärnorna i kultfilmen "The Blair witch project" från 1999 vill ha betalt i efterskott. Rei Hance, Joshua Leonard och Michael Williams hävdar i ett öppet brev till filmbolaget Lionsgate att de inte fick tillräcklig facklig och laglig hjälp att förhandla sina löner inför inspelningen.

Malin Åkerman om Eurovision: “Påtryckningar om bojkott”

2 timmar sedan
Malin Åkerman ska leda Eurovision Song Contest tillsammans med Petra Mede i Malmö. Många artister har valt att bojkotta produktionen. Nu berättar Åkerman hur hon känner för årets tävling.