Ny film med Fantomen

Då Fantomen rör sig står blixten stilla säger ordspråket. Nu blir serien spelfilm.


En ny film är på gång med seriehjälten Fantomen. Filmen ska spelas in i Australien och har en jättebudget på hela 700 miljoner kronor.

Den förra filmen från 1996 med Billy Zane som Fantomen floppade på bio. Åtminstone jämfört med de framgångar som Spindelmannen och Läderlappen rönt senaste åren. Men filmen blev kult och har sålt bra på video och DVD. Därför är Billy Zane nu åter aktuell att gestalta den vandrande vålnaden.

– Vi hade en väldigt begränsad budget då (1996). Den här gången är det mycket bättre budgeteterat och jag känner mig säker med manuset. Jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss sist men ärligt jag tror vi kan göra det ännu bättre. Mycket bättre, säger producenten Bruce Sherlock till News.

Fantomen är en av de populäraste seriefigurena i Sverige men är inte lika uppskattad i resten av världen. Detta kan bero på att det bara är i Sverige och Finland som Fantomen har blåa istället för lila trikåer. Men det är ändå läge att förvänta en australisk Fantom.

– Ensembeln kommer domineras av australienare men vi letar efter en legendarisk rollbesättning bland huvudrollerna och så klart vårat fantastiska australiska film crew, säger Bruce Sherlock till australiska News.

Förra Fantomen-filmen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!